Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kabaču sacepums ar sēnēm

Brigita Skaistkalne

2021. gada 3. septembris 00:00

21
Kabaču sacepums ar sēnēm

Sastāvdaļas
● 2 nelieli kabacīši
● 2 sīpoli
● 300 gramu šampinjonu
● 400 gramu maltas putnu gaļas
● 2 ķiploka daiviņas
● 1 ēdamkarote tomātu pastas
● ½ glāzes skābā krējuma
● augu eļļa
● sāls

Kad klāt kabaču laiks, cenšos pagatavot arī vismaz vienu sacepumu no tiem. Šoreiz veltīju apmēram stundu, lai izceptu šo – ar sēnēm. Sīpolus sasmalcināju, šampinjonus sagriezu plāksnītēs, tos apcepu nelielā daudzumā augu eļļas un piekaisīju sāli. Atsevišķi, ar nelielu eļļas piedevu, apcepu tītara malto gaļu, pievienoju tomātu mērci, sāli un citas garšvielas, vēl vairākas minūtes pasautēju. Jaunos kabacīšus sagriezu paplānās ripiņās. Skābo krējumu samaisīju ar spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem.
Veidni nedaudz ietaukoju ar augu eļļu, tās apakšā izliku kārtu kabaču ripiņu, uzkaisot sāli, tad – sacepto malto gaļu, atkal – kabačus (tiem arī uzkaisīju sāli), pēc tam – sēnes ar sīpoliem un atkal – kabaču ripiņas. Virsu pārklāju ar krējuma un ķiploku mērci. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu, neilgi pirms ēdiena gatavības vēl pārkaisīju rīvētu cieto sieru.