Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kabaču, ingvera un citronu sulas ievārījums

Brigita Skaistkalne

2021. gada 3. septembris 00:00

19
Kabaču, ingvera un citronu sulas ievārījums

Sastāvdaļas
● 2,5 kilogrami kabaču
● 10 citroni
● 2 kilogrami ievārījuma cukura
● apmēram 2,5 centimetri ingvera saknes

Katru sezonu no kabačiem gatavoju arī ievārījumu un katrreiz to vāru nedaudz citādāk. Šogad no šāda izejvielu daudzuma ieguvu vismaz trīs litrus aromātiska garduma.

Kabačus nomizoju un atbrīvoju no sēklām, lai kopumā būtu nepieciešamais svars. Vienu daļu mīkstuma sagriezu mazos kubiņos, bet otru sarīvēju. Citronus labi nomazgāju un visiem desmit izspiedu sulu (to miziņas neizmetu, bet attīrīju no plēvītēm un izkaltēju.) Ingvera saknes gabaliņu nomizoju un sarīvēju ar smalko rīvi. Kabačus un ingveru liku katlā, pielēju nedaudz ūdens un kopš uzvārīšanās brīža vārīju, kamēr gabaliņi kļuva mīksti. Tad pielēju citronu sulu, piekaisīju ievārījuma cukuru, labi samaisīju, lai tas izšķīst, un visu turpināju vārīt 5-10 minūtes. Karstu ievārījumu izliku izkarsētās burciņās, aizvākoju un novietoju tumšā vietā.