Dzirkstele.lv ARHĪVS

Sviesta pupiņas ar kaltētiem tomātiem un rozmarīnu

Brigita Skaistkalne

2021. gada 3. septembris 00:00

15
Sviesta pupiņas ar kaltētiem tomātiem un rozmarīnu

Sastāvdaļas
● 400 gramu pākšu pupiņu
● 50 gramu kaltētu tomātu eļļā
● 1 sarkanais sīpols
● 2 ķiploka daiviņas
● rīvēta citrona miziņa
● 2 ēdamkarotes citrona sulas
● 100 mililitru dārzeņu buljona
● rozmarīns
● sāls
● malti pipari

Un vēlreiz – gardās sviesta pupiņas. Šādi pagatavotas, tās varam baudīt gan siltas kopā ar maizi vai kā piedevas, gan jau atdzisušas – kā salātus.Pupiņu pākstīm nogriezu galiņus, tās sagriezu divās trijās daļās, liku verdošā, pasālītā ūdenī un vārīju apmēram 15 minūtes. Pēc tam strauji noskaloju aukstā ūdenī un apsusināju. Saulē kaltētos tomātus izņēmu no burciņas un sagriezu nelielos gabaliņos, divus sīpoliņus (sarkanā vietā izlīdzējos ar baltajiem) nomizoju un sagriezu plānos gredzenos, ķiplokus – plānās šķēlītēs. Dziļajā pannā uzkarsēju nedaudz aromātiskās eļļas no tomātu burciņas, iekaisīju kaltēto rozmarīnu, liku tur arī sīpolus, ķiplokus, nepilnu tējkaroti rīvētas citrona miziņas, sagrieztos tomātus un dažas minūtes pacepu. Pēc tam pielēju citrona sulu, dārzeņu buljonu, uzvārīju un visu vēl minūtes četras pavārīju. Beigās piemaisīju izvārītās pupiņas un uzkarsēju.