Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Gulbenes Buki” sāk sezonu

Inita Savicka

2021. gada 16. septembris 18:22

894
“Gulbenes Buki” sāk sezonu

21.septembrī “Gulbenes Buki” sāks jauno sezonu. Par to “Dzirksteli” informē biedrības “Gulbenes Buki” valdes priekšsēdētājs Gatis Rikveilis

Viņš stāsta, ka 21.septembrī notiks “Ramirent” Nacionālās līgas regulārā čempionāta (iepriekš LBL2) pirmā spēle. “Gulbenes Buki”/BJSS” izbraukumā spēlē Rīgā tiksies ar BK “Turība”.

Pēc tam svētdien, 3.oktobrī, pulksten 14.00 notiks pirmā mājas spēle. “Un tā būs Latvijas kausa spēle,” saka G.Rikveilis.

Viņš arī skaidro, ka basketbola spēles varēs apmeklēt un skatīties tikai tie, kas ir vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19 un kuriem ir derīgs sadarbspējīgs sertifikāts. “Ienākot zālē, sertifikāti tiks pārbaudīti. Basketbola savienības nostāja ir diezgan stingra, un mums tā ir jāņem vērā,” norāda G.Rikveilis.

Savukārt, kas attiecas uz pašiem basketbolistiem, tad spēlēt varēs arī tie, kuri nav vakcinēti, bet basketbolistiem būs jāveic Covid-19 PCR tests laboratorijā. “Visticamāk, ka šie testi spēlētājiem būs jāveic par savu naudu. Bet situācija ir tāda – mums ir trīs puiši, kas nav vakcinēti, bet arī viņi ir gatavi vakcinēties, tikai tas būs laika jautājums, kad viņiem būs sertifikāts,” stāsta G.Rikveilis.

Viņš arī saka, tā kā “Gulbene Bukos” ir arī paaudžu maiņa, tad šajā sezonā netiek izvirzīti ļoti augsti mērķi, kā tas bija iepriekšējās sezonās, kad mērķis bija medaļas. “Bet viennozīmīgi Latvijas kausā ir noteikums, ka ir jāpārvar 1.kārta. Savukārt Nacionālajā līgā mēģināsim tikt labāko komandu astotniekā. Protams, sezona ir gara un daudz kas var arī mainīties – varbūt kāds labs spēlētājs pienāk klāt, varbūt kāds aiziet prom, varbūt ir traumas, jo tas ir sports. Tad arī redzēsim, bet astotniekā gribētos tikt,” uzsver G.Rikveilis.

Par komandas galveno treneri kļuvis ilggadējais "Gulbenes Buku" saspēles vadītājs Raimonds Gabrāns.

Savukārt šonedēļ BK “Jēkabpils”publiskoja informāciju, ka iepriekšējais “Gulbenes Buku” treneris Artūrs Brūniņš tagad trenēs Jēkabpils komandu.

“Ramirent” Nacionālajā basketbola līgā spēlē 22 komandas: BK “Jēkabpils”, BK “Jelgava”, “Gulbenes Buki”/BJSS, “Latvijas Universitāte”/BS “Rīga”, BK “Turība”, OC “Limbaži”, RSU, BK “Saldus”, BK “Līvāni”, “Spars”/“Ventspils Augstskola”, “Kandava/Anzāģe”, “Valmiera GLASS VIA”-2, BK “Ķekava”, BS “Ogre”, BJBS “Rīga”/DSN, BK “Liepāja”/LSSS, RTU, BJBS “Rīga”/A. Kraukļa VEF BS, “VEF BA Valkā”, “Bauska”, BS “Tukums”/TSS un BK “Talsi”.

Latvijas kausa izcīņai pieteikušās 21 komanda no trim līgām: “VEF Rīga”, BK “Ventspils”, BK “Ogre”, BK “Liepāja”, “Valmiera GLASS/VIA”, “Latvijas Universitāte” (visas Pafbet Latvijas – Igaunijas līga); BK “Jēkabpils”, BK “Jelgava”, “Gulbenes Buki”/BJSS, OC “Limbaži”, RSU, BK “Saldus”, BK “Līvāni”, “Kandava/Anzāģe”, BK “Ķekava”, “VEF BA Valkā”, BS “Tukums”/TSS un BK “Talsi” (visas Ramirent Nacionālā basketbola līga); BK “Cēsis”/Cēsu sporta skola, “Nīca/BLi”, BK “Madona”/BJSS (visas Reģionālā Basketbola līga).