Dzirkstele.lv ARHĪVS

Cepammaisā gatavots plovs ar cūkgaļu

Brigita Skaistkalne

2021. gada 17. septembris 00:00

40
Cepammaisā gatavots plovs ar cūkgaļu

Sastāvdaļas
● 700 gramu cūkgaļas
● 1 sīpols
● 1 burkāns
● 2 ķiploka galviņas
● 3 tējkarotes plova garšvielas
● 3 ēdamkarotes augu eļļas
● 1,5 glāzes tvaicētu rīsu
● 2 glāzes ūdens, sāls, pipari

Ātri, viegli un gardi – tā varētu teikt par šo ēdienu. Cūkgaļu (te droši vien varētu izmantot arī putnu gaļu) sagriezu gabaliņos, nomizotus sīpolus – nelielos kubiņos, notīrītus burkānus sarīvēju ar rupjo rīvi. Spiedē sasmalcināju pusi ķiploku daiviņu. Gaļu samaisīju ar sīpoliem, burkāniem un ķiplokiem, piekaisot arī sāli, piparus un garšvielas. Rīsus labi noskaloju, tiem piejaucu veselas ķiploka daiviņas un augu eļļu. Rīsus izliku cepammaisā (vidū vēl varam ielikt arī veselu ķiploka galviņu), bet uz tiem – gaļu ar dārzeņiem. Ielēju maisā arī divas glāzes novārīta ūdens istabas temperatūrā. Pēc tam cepammaisu aiztaisīju, virsu gan vairākās vietās sabakstīju ar koka iesmiņu, tad liku uz plāts un ievietoju plovu cepties līdz 180-200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 45 minūtes. Kad rīsi bija uzsūkuši sevī visu ūdeni un gaļa mīksta, – gardais “sliņķu” ēdiens gatavs.