Svaigu gurķu salāti ar tunci
Sastāvdaļas
● 1 kārbiņa tunča savā sulā,
● 2 svaigi gurķi,
● 3 cieti vārītas olas,
● 1 ķiploka daiviņa,
● sīpolu lociņi,
● 2 ēdamkarotes skābā krējuma,
● sāls,
● pipari un citas garšvielas pēc izvēles.
Kad nepieciešams ātri pagatavot gardus salātus vakariņām vai pat svētku galdam, varam labi izmantot zivju konservus. Nomizotus svaigos gurķīšus un nolobītas vārītās olas, tāpat arī sīpolu lociņus sagriezu un liku bļodiņā. Konservētajam tuncim nolēju šķidrumu, zivi sasmalcināju un pievienoju tiem traukā. Vēl tikai atlika pielikt spiedē sasmalcinātus ķiplokus, piekaisīt garšvielas, piemaisīt skābo krējumu un – sātīgi salāti gatavi! Ja izmantojam tunča konservus ar eļļas piedevu, varam izmantot tos ar visu eļļu un skābo krējumu nepievienot, tādējādi iegūstot atkal citādāku maltīti. Tiesa gan, labāk šādus salātus apēst uzreiz, jo svaigie gurķi mēdz
atsuloties.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"