Smūtijs ar ogām, banāniem un čijas sēkliņām
Sastāvdaļas
● 500 mililitru kefīra,
● 1 banāns,
● 50 gramu melleņu,
● 50 gramu aveņu,
● 1 ēdamkarote čijas sēklu,
● 2 ēdamkarotes grauzdētu pārslu.
Kamēr vēl ir pieejama kāda svaigā odziņa, laiks atkal pagatavot veselīgu smūtiju. Nu jau tie arī man ir iegaršojušies. Kādu izvēlēties šoreiz? Tā kā čijas (sarunvalodā gan vairāk sastopams nosaukums “čia”, arī uz iepakojuma tā bija rakstīts, tomēr valodnieki ieteikuši lietot “čija”) sēkliņas nu man bija, atradu recepti, kur vēl tās varēju izmantot.
Sēkliņas pārlēju ar kefīru, samaisīju un atstāju ledusskapī pa nakti, lai uzbriest. Mellenes, avenes un nomizotu banānu sablendēju. Pielēju kefīru ar sēkliņām un visu vēlreiz saputoju. Tad smūtiju salēju glāzēs un rotāju ar ogām un grauzdētām auzu pārslām. Garšīgi!
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"