Dzirkstele.lv ARHĪVS

“Gulbenes Buki” mājas sezonu atklāj ar uzvaru

Inita Savicka

2021. gada 4. oktobris 18:20

1514
 “Gulbenes Buki” mājas sezonu atklāj ar uzvaru

Svētdien, 3.oktobrī, godam tika atklāta “Gulbenes Buku”/BJSS mājas sezona. Šī “Gulbenes Bukiem” bija pirmā Latvijas basketbola Užavas kausa atklāšanas spēle, kura aizvadīta ar pārliecinošu uzvaru: “Gulbenes Buki”/BJSS – “VEF BA Valkā” - 83:52.

Pirms spēles basketbolistus un līdzjutējus uzrunāja bijušais Latvijas Valsts prezidents un tagadējais Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis, kurš atzina, ka ir prieks par basketbola svētkiem Gulbenē un par to, ka pēc pārtraukuma atkal ir atsākušās spēles.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Andis Caunītis cer, ka basketbola sezona neapstāsies pusceļā. Viņš vēlēja aizraujošas un labas spēles ar labiem pretiniekiem un lai “bukiem” izdodas spēles laukumā tā kārtīgi pacīnīties par medaļām.

Savukārt novadniece, dziedātāja Sabīne Krilova pirms spēles izpildīja Latvijas valsts himnu.

Pats spēles sākums gāja punkts punktā. Turpinājumā “Gulbenes Buki” tikai palielināja pārsvaru, un spēle beidzās ar pārliecinošu uzvaru. Komandas galvenais treneris Raimonds Gabrāns “Dzirkstelei” stāsta, ka sezona tikai sākas un veido vēl “komandas garu un ķīmiju”. Viņš atzīst, ka sākumā varbūt arī viss neizdodas, kā gribētos, bet tas esot laika jautājums. “Prieks, ka jaunie spēlētāji pārliecinoši iegāja spēlē. Bija ļoti laba aizsardzība, un arī uzbrukums bija labs. Kopumā ar spēli esmu apmierināts, un turpināsim strādāt. Viss vēl priekšā,” saka R.Gabrāns.

“Gulbenes Buku” rindās sevi apliecināja Rihards Berkolds, Rainers Ļisicins, Ervīns Ivanovs, arī komandas kapteinis Artūrs Strēlnieks, no kura daudzi jaunie, kā uzsver R.Gabrāns, var pamācīties cīņas sparu. “Individuāli gan īpaši nevēlos nevienu izcelt, jo parasti tas ir komandas panākums,” uzsver R.Gabrāns.

Biedrības “Gulbenes Buki” valdes priekšsēdētājs Gatis Rikveilis “Dzirkstelei” arī saka, ka ir pats sezonas sākums un vēl ir pietiekami laika, lai iespēlētos. “Jaunie – malači! Gan Berkolds, gan Ļisicins pierādīja sevi. Otrs – es gan no Valkas biju gaidījis vairāk. Domāju, ka viņi būs spēcīgāki, un spēkošanās būs sīvāka. Bet ļoti arī vēlējāmies pārvarēt pirmo kārtu un izskatās, ka to arī pārvarēsim. Un nezinu, kam jānotiek, lai mēs izbraukuma spēlē, kas būs 8.oktobrī, zaudētu par 33 punktiem. Neticu, ka tā būs. Varam teikt, ka gandrīz pirmo kārtu esam pārvarējuši, un gaidīsim basketbola klubu “Ogre” ciemos uz nākamo kārtu Latvijas kausā,” stāsta G.Rikveilis.

Atbildes spēle notiks 8.oktobrī Valkā. Uz to aicināti ierasties “Gulbenes Buku” atbalstītāji un līdzjutēji.

“Gulbenes Buki/BJSS” sastāvs: Artūrs Strēlnieks, Rainers Ļisicins, Rihards Berkolds, Ervīns Ivanovs, Ingus Mastiņš, Ričards Pinne, Māris Riekstiņš, Elvis Riekstiņš, Kaspars Korulis, Linards Vasiļjevs, Pēteris Romanovs, Rinalds Vagulis. Komandas galvenais treneris - Raimonds Gabrāns. Komandas treneris - Pāvels Veselovs.