Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kabaču mīklas uzkodu kēksiņi

Brigita Skaistkalne

2021. gada 2. novembris 07:38

43
Kabaču mīklas uzkodu kēksiņi

Sastāvdaļas
● 1 kabacis (600 gramu),
● 3 cīsiņi,
● 70 gramu kūpinātas desas,
● 90 gramu siera,
● 4 olas,
● 2 ēdamkarotes cietes,
● sāls, pipari, dilles, pētersīļu zaļumi, sīpolu lociņi.

Kabaci nomizoju un izņēmu sēklas. Mīkstumu, bija apmēram 600 gramu, sarīvēju uz rupjās rīves. Tam nospiedu lieko šķidrumu un kabaci cepu sviestā 10-15 minūtes, pēc tam atdzesēju. Sieru sarīvēju uz rupjās rīves, sīpolu lociņus, dilles un pētersīļu zaļumus sīki sagriezu. Sātīgumam smalkos gabaliņos sagriezu gan vārītos cīsiņus, gan kūpinātu desu un viegli apcepu, pēc tam atdzesēju. Olas sakūlu kopā ar kartupeļu cieti, pievienoju kabačus, rīvēto sieru, zaļumus, apceptās desas, piekaisīju piparus, mazliet sāls (desas un siers jau ir ar sāli!) un visu rūpīgi samaisīju. Milti gan te netika pievienoti. Masu vienādi izliku papīra veidnītēs, ko savukārt ievietoju kēksiņu cepamās veidnes 12 iedobītēs. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 25-35 minūtes. Gatavos kēksiņus padzesēju un uzmanīgi atbrīvoju no papīra veidnītēm.