Dzirkstele.lv ARHĪVS

Biezpiena un ķirbju sacepums

Brigita Skaistkalne

2021. gada 29. oktobris 00:00

9
Biezpiena un ķirbju sacepums

Sastāvdaļas
● 350 gramu biezpiena,
● 200 gramu ķirbja mīkstuma,
● 2 lielas olas,
● ½ glāzes cukura,
● 4 ēdamkarotes mannas,
● šķipsniņa sāls,
● apelsīna vai citrona miziņa,
● augu eļļa.

Vajadzīgā lieluma ķirbja gabaliņu sarīvēju uz smalkās rīves un nospiedu lieko šķidrumu. Piemaisīju citrona miziņu un vēl pilīti citronu esences. Turpat piejaucu arī uzbriedinātas rozīnes un nomizotu un smalkos kubiņos sagrieztu ābolu. Savukārt biezpienu liku citā bļodā, pievienoju olas, cukuru, šķipsniņu sāls un samaisīju. Tad pieliku klāt ķirbja masu, visu sajaucu un visbeidzot piemaisīju mannas – būs vajadzīgas vismaz trīs ēdamkarotes. Taču, atkarībā no ķirbja un biezpiena sulīguma, ja mīkla šķiet par šķidru, mannu var nākties pievienot arī vairāk. Nelielo veidni izklāju ar cepamo papīru, ietaukoju ar augu eļļu un izkaisīju ar mannu. Tur izlīdzināju biezpiena un ķirbju masu un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu, tad krāsni izslēdzu, bet sacepumu vēl kādas minūtes atstāju krāsnī. Pēc tam jau varēju nobaudīt. Cik garšīgs!