Dzirkstele.lv ARHĪVS

Piena biezzupa ar ķirbjiem un mannu

Brigita Skaistkalne

2021. gada 29. oktobris 00:00

8
Piena biezzupa ar ķirbjiem  un mannu

Sastāvdaļas
● 360 gramu ķirbju
● 500 mililitru piena
● 300 mililitru ūdens
● 4 tējkarotes mannas
● sviests
● sāls, cukurs, kanēlis.

Ja mājās ir atnests ķirbis, bieži no tā vāru arī piena zupu, jo – tas ir viegli un ātri. Ķirbja gabalu sagriezu mazos kubiņos un nelielā ūdens daudzumā, šoreiz - ar pievienotu piciņu sviesta, sautēju, līdz tie mīksti. Parasti gan ķirbju gabaliņus zupā atstāju, taču šoreiz ar kartupeļu stampiņu saspaidīju biezenī. Masai pielēju pienu, piekaisīju šķipsniņu sāls, kā arī cukuru (bez tā varam iztikt, ja ēdienu saldu nevēlamies) un mannu (ja to bērsim par karotīti vairāk, zupa būs biezāka). Visu vārīju 5-10 minūtes. Ķirbju un mannas biezzupu
lēju bļodiņā un izmēģināju kombinācijā ar pārkaisītu kanēli un cukuru – aromātiski un ļoti gardi!