Dzirkstele.lv ARHĪVS

Piena ķīselis ar ķirbju biezeni

Brigita Skaistkalne

2021. gada 29. oktobris 00:00

10
Piena ķīselis ar ķirbju biezeni

Sastāvdaļas
● 400 gramu ķirbju
● 2 glāzes piena
● 2-3 ēdamkarotes cukura
● 4 tējkarotes kartupeļu cietes
● vaniļas cukurs
● ūdens.

Gandrīz vienmēr, kad esmu tikusi pie ķirbja, no tā izvāru arī piena ķīseli, jo tas man ir ļoti iegaršojies, kā arī ir vienkārši un veikli pagatavojams. Arī šoreiz daļu ķirbja nomizoju, izņēmu tam sēklas, bet mīkstumu sagriezu nelielos gabaliņos un mazā ūdens daudzumā izvārīju. Kad ūdens jau bija iztvaikojis, gatavos ķirbjus ar stampiņu saspaidīju viendabīgā biezenī (to varam iegūt arī, ķirbjus izberžot caur sietu). Katliņā ar karstu pienu iemaisīju sagatavoto ķirbju masu, pievienoju cukuru, vaniļas cukuru garšai un aukstā pienā atšķaidītu cieti. Visu maisot uzvārīju, pēc tam ķīseli salēju saldēdiena trauciņos. Uzkaisīju vēl arī nedaudz cukura un pārlēju ar dzērveņu mērci.