Dzirkstele.lv ARHĪVS

Deserts “Āboli zem sniega”

Brigita Skaistkalne

2021. gada 5. novembris 00:00

9
Deserts “Āboli zem sniega”

Sastāvdaļas

● 4 lieli āboli.

Pildījumam:
● 2 ēdamkarotes rozīņu
● 50 gramu valriekstu kodolu
● 50 gramu žāvētu plūmju.

Bezē:
● 3 olu baltumi
● 1/3 tējkarotes sāls
● 1 glāze cukura.

Olu baltumus (ja āboli nelieli, pietiks arī ar diviem baltumiem) ar sāli sakūlu stingrās pikās. Pakāpeniski pievienoju cukuru un turpināju putot, līdz masa kļuva bieza un spīdīga. Ābolus pārgriezu uz pusēm, izņēmu serdes un vidiņus vēl pārslacīju ar citrona sulu. Riekstus un žāvētās plūmes sasmalcināju un sajaucu kopā ar uzbriedinātām rozīnēm. Katru ābola pusīti piepildīju ar šo maisījumu un pārliku ar olbaltuma piku. Izvietoju pildītos augļus uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepu līdz 160 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Kad olbaltums kļuva zeltains, pēc minūtēm 20, ņēmu ābolus no krāsns ārā.