Dzirkstele.lv ARHĪVS

Alus mīklas cepumi ar ķimenēm

Brigita Skaistkalne

2021. gada 5. novembris 00:00

15
Alus mīklas cepumi ar ķimenēm

Sastāvdaļas
● 400 gramu margarīna
● 1 glāze alus
● 4 glāzes miltu
● 1 ola
● ķimenes
● sāls.

Bļodā sakapāju cepšanai paredzēto margarīnu un sajaucu ar miltiem un alu. Vairāk te nekas nebija vajadzīgs. Samīcīju mīklu, ko ietinu pārtikas plēvē un ievietoju ledusskapī (vismaz uz diennakti varam to tur atstāt vai pat ilgāk). Pēc tam atgriezu no mīklas šķēli, pārklāju ar pārtikas plēvi – tā bija vieglāk darboties, jo mīkla nelipa pie “ruļļa” –, izveltnēju un sagriezu ar speciālu nazi, lai cepumiem veidojas robainas maliņas. Tā rīkojos arī
ar pārējo mīklu.
Liku sagataves uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārsmērēju ar sakultu olu un pārkaisīju ar ķimenēm. Ja vēlamies, cepumiem vēl varam uzbērt mazliet rupjā sāls. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz tie zeltaini, apmēram 15-20 minūtes. Ja vairāk par divām plātīm uzreiz nevēlamies cept, tas nekas – mīklu varam atstāt ledusskapī un turpināt šo patīkamo darbiņu pat pēc pāris dienām.