Rukolas un turku zirņu salāti ar tunci
Sastāvdaļas
● 1-2 kārbiņas konservēta tunča,
● rukola,
● 1 sarkanais sīpols,
● 1 kārbiņa konservētu turku zirņu,
● 1 garais gurķis,
● 3 tomāti,
● saulē kaltēti tomāti, kaperi,
● ½ citrona, ½ tējkarotes cukura,
● sāls, pipari.
Vispirms nomizoju un sagriezu smalkās strēmelītes sarkano sīpolu, apslacīju ar citrona sulu, pievienoju cukuru un sāli, samaisīju un atstāju dažas minūtes iemarinēties. Pēc tam sīpoliem pievienoju konservēto tunci, sakapātus vairākus saulē kaltētos tomātus, kā arī kaperus (tos varam aizstāt ar marinētu gurķi) un piparus, cik šķita garšai nepieciešams. Pielēju te arī mazliet eļļas no konservēto saulē kaltēto tomātu burciņas. Ja tuncis ir konservēts ar eļļas piedevu, varam izmantot to.
Salātu traukā vispirms kārtoju rukolas lapiņas, pievienoju notecinātus turku zirņus un sagrieztus gurķus un tomātus.
Beigās, lai neizbojātu salātu kopskatu, viegli un uzmanīgi iecilāju tunča masu ar sīpoliem.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"