Dzirkstele.lv ARHĪVS

Rukolas un turku zirņu salāti ar tunci

Brigita Skaistkalne

2021. gada 12. novembris 00:00

7
Rukolas un turku zirņu salāti ar tunci

Sastāvdaļas
● 1-2 kārbiņas konservēta tunča,
● rukola,
● 1 sarkanais sīpols,
● 1 kārbiņa konservētu turku zirņu,
● 1 garais gurķis,
● 3 tomāti,
● saulē kaltēti tomāti, kaperi,
● ½ citrona, ½ tējkarotes cukura,
● sāls, pipari.

Vispirms nomizoju un sagriezu smalkās strēmelītes sarkano sīpolu, apslacīju ar citrona sulu, pievienoju cukuru un sāli, samaisīju un atstāju dažas minūtes iemarinēties. Pēc tam sīpoliem pievienoju konservēto tunci, sakapātus vairākus saulē kaltētos tomātus, kā arī kaperus (tos varam aizstāt ar marinētu gurķi) un piparus, cik šķita garšai nepieciešams. Pielēju te arī mazliet eļļas no konservēto saulē kaltēto tomātu burciņas. Ja tuncis ir konservēts ar eļļas piedevu, varam izmantot to.
Salātu traukā vispirms kārtoju rukolas lapiņas, pievienoju notecinātus turku zirņus un sagrieztus gurķus un tomātus.
Beigās, lai neizbojātu salātu kopskatu, viegli un uzmanīgi iecilāju tunča masu ar sīpoliem.