Dzirkstele.lv ARHĪVS

Dārzeņu un cāļa filejas sautējums

Brigita Skaistkalne

2021. gada 17. novembris 00:00

16
Dārzeņu un cāļa filejas sautējums

Sastāvdaļas
● 600-800 gramu cāļa krūtiņas filejas,
● 8-10 kartupeļi,
● 400-600 gramu šampinjonu,
● 400 gramu kāpostu,
● 1 baklažāns,
● 1-2 tomāti,
● 1 asais pipariņš,
● pa 200 mililitriem skābā krējuma, tomātu sulas un ūdens,
● malti melnie pipari, sāls,
● augu eļļa, pētersīļu zaļumi.


Cāļa filejas sagriezu gabaliņos, piekaisīju sāli un piparus, samaisīju ar augu eļļu un pannā uz plīts apcepu. Atsevišķi eļļā apcepu arī sēnes – šoreiz izmantoju savā sulā konservētos sagrieztos šampinjonus. Apcepu arī sasmalcinātus divus sīpolus. Kāpostus smalki sagriezu. Sasmalcināju aso pipariņu bez sēkliņām, tomātus sagriezu pusripiņās, kartupeļus nomizoju un sagriezu nelielos gabaliņos. Sagriezu ripiņās, apsālīju un pēc laika noskaloju baklažānu ripiņas, arī tos sagriezu gabaliņos. Sagatavoto gaļu un dārzeņus kārtām liku māla podiņā. Visu vēl pārlēju ar mērci, ko pagatavoju, samaisot tomātu sulu kopā ar ūdeni un skābo krējumu, piekaisīju arī sāli un piparus. Ievietoju podiņu cepeškrāsnī un sautējumu gatavoju 180-200 grādu temperatūrā, līdz kartupeļi un kāposti mīksti. Minūtes desmit pirms gatavības vāku noņēmu, lai dārzeņi mazliet no virsas vēl apcepas. Visu pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem. Ēdot vēl varam pielikt skābo krējumu.