Roberto virtuvē saimnieko gulbeniete
Mūziķa Roberto Meloni virtuvē jau divas reizes bija iespēja saimniekot interneta dāvanu veikala “Puķuzirnītis” dibinātājai gulbenietei Egijai Ozoliņai.
Raidījumā “La Dolce Vita. Ar Roberto” norisinās “Zelta recepšu” čempionāts, proti, ierastais pavāršovs pārtapis sacensībās, kurās piedalās pavārmākslas entuziasti, un rezultātā tiks noskaidrota viena īpašā “zelta recepte”.
Egija stāsta, ka pati šim pavāršovam nav pieteikusies un par šo par šovu pirms tam neko īpaši nebija arī dzirdējusi. “Manas radītās papīra ziedu gleznas (Egija rada ziedus, kas nenovīst – red.) ir redzamas kādā kafejnīcā Rīgā, un Roberto bija iepatikušās šīs manas gleznas, savukārt kafejnīcas īpašniece viņam pastāstīja par mani. Roberto bija lūdzis šīs kafejnīcas īpašniecei, lai es viņam uzrakstu privātu vēstuli. Es viņam uzrakstīju, un Roberto savukārt interesējās, vai es māku arī gatavot ēst, jo viņš labprāt vēlējās mani uzaicināt uz savu šovu. Atbildēju, ka neesmu ļoti liela pavāre, bet kaut ko uztaisīt gan jau varēšu, jo man ir divas meitiņas un ēst gatavošana ir ikdienas daļa. Tā es nokļuvu šajā šovā. Pirmajā reizē es gatavoju vistas burgeru ar saldajiem kartupeļiem, bet otrajā reizē – prjaņiku kūku. Burgerus es iepazinu, kad dzīvoju Anglijā - strādāju kafejnīcā, kur gatavoja līdzīgus burgerus. Savukārt prjaņiku kūkas recepti uzzināju pirms bērnu dzimšanas, kad ar gatavošanu biju uz “jūs”, bet ļoti gribējās pašai pagatavot kūku. Meklēju internetā recepti kūkai, kuru var pagatavot bez cepšanas. Atradu to, bet esmu šo recepti ļoti papildinājusi, un visiem šī kūka ļoti garšo, arī Roberto,” stāsta Egija un piebilst, ka piedalīties šovā motivēja ne tik daudz sacensības gars, cik iespēja vairāk popularizēt savu “Puķuzirnīti”.
Banānu, valriekstu un prjaņiku kūka bez cepšanas
Sastāvdaļas:
prjaņiki – 500 g,
banāni – 4 gabali,
valrieksti – 150 g,
marmelāde – 80 g,
kivi – 4 gabali,
krējums 20 % - 350 g,
maskarpone - 350 g,
vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs,
apelsīns – 1 gabals.
Sagriež prjaņikus un banānus aptuveni centimetru biezās šķēlītēs. Marmelādi sagriež smalkos kubiciņos, sasmalcina valriekstus, kurus pirms tam var apgrauzdēt. Atsevišķā traukā sajauc kopā krējumu ar maskarponi, samaisa ar mikseri, pievieno sasmalcinātos valriekstus un piespiež apelsīnu sulu, pierīvē miziņu. Pievieno vaniļas ekstraktu. Palielā bļodā ieklāj pārtikas plēvi un apakšā liek sagrieztās prjaņiku šķēles. Tad pa virsu uzklāj sataisīto krēmu, liek banānus un uzkaisa marmelādi. Tad atkārto visu secību no jauna un banānu vietā liek kivi. Tad atkal atkārto secību, līdz bļoda kārtās piepildīta pilna. Pārklāj pāri ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz nakti. Tad gatavajai kūkai noņem virsējo pārtikas plēvi un gāž otrādi uz vēlamā trauka. Dekorē ar pāri palikušo pildījumu un pa virsu ber smalkas prjaņiku drupačas.
Kategorijas
- Afiša
- Sporta pasākums
- Izstāde
- Koncerts
- Balle
- Teātris
- Pasākums
- Baznīcā
- Meistarklase
- Kino
- Izlaidums
- Jauniešiem
- Senioriem
- Bibliotēkā
- Bērniem
- Tirdziņš
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Mēs pamanījām!
- Citas ziņas
- Atbildam lasītājiem
- Reklāmraksti
- Veselība
- Kultūra un izklaide
- Dzīvespriekam
- Konkursi
- Horoskopi
- Sports
- Cope un medības
- Vietējās ziņas
- Kriminālziņas
- VĒLĒŠANAS 2017
- SAEIMAS vēlēšanas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Vārds deputāta kandidātam!
- Latvijas ziņas
- Noderīgi
- Interesanti
- Eiropas Savienībā
- Laika ziņas
- Skolēnu, jauniešu aktivitātes
- Statiskas lapas
- Ceļojumi
- Ēdamprieki
- Projekti
- Projekts "Riska bērni"
- Projekts "Saimnieko gudri"
- Projekts "Kam ticēt?"
- Projekts "Medijs vai mediju izstrādājums?"
- Projekts "Paver plašāk logu no senatnes"
- Projekts "Mediju kritika"
- Projekts "10 gadi Gulbenes novadā - vai veiksmes stāsts?"
- Projekts "Rūpēsimies par vidi!"
- Projekts "Mediju projekts"
- Projekts "Vide"