Dzirkstele.lv ARHĪVS

Cāļa gaļas un dārzeņu kotletes

Brigita Skaistkalne

2021. gada 26. novembris 00:00

6
Cāļa gaļas un dārzeņu kotletes

Sastāvdaļas
● 300 gramu cāļa filejas,
● 1 mazs kabacītis,
● 2 vidēja lieluma kartupeļi,
● 1 ola,
● augu eļļa, sāls, pipari,
● sīpolu lociņi.

Nomizotus kartupeļus un mazu kabacīti sarīvēju, pēc tam nospiedu šķidrumu. Cāļa fileja jāsamaļ, taču šoreiz izmantoju jau samaltu putna gaļu, ko samaisīju kopā ar olu un rīvētajiem dārzeņiem. Piekaisīju sāli un piparus un no masas izveidoju kotletītes. Tās cepu pannā ar augu eļļu zem vāka uz nelielas uguns no abām pusēm līdz zeltainumam. Gatavas pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.