Dzirkstele.lv ARHĪVS

Garda laša zupa no konserviem

Brigita Skaistkalne

2021. gada 26. novembris 00:00

6
Garda laša zupa no konserviem

Sastāvdaļas

● 5-6 kartupeļi,
● 1 litrs vai nedaudz vairāk ūdens,
● 2 kārbiņas konservēta laša savā sulā,
● 2 burkāni,
● 2 sīpoli,
● 1 selerijas kāts,
● 1 ēdamkarote sviesta,
● 1 lauru lapa, sāls, pipari.

Katliņā izkausēju sviestu un tajā apcepu sagrieztus nomizotus sīpolus, burkānus, kā arī selerijas kātu. Pielēju ūdeni un uzvārīju. Tad pieliku nomizotus un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Kad tie pēc minūtēm desmit bija gatavi, pievienoju lašu konservus un lauru lapu. Visu atkal uzvārīju, pēc garšas piemetu sāli un piparus. Zupu pēc laiciņa lēju šķīvjos un pārkaisīju ar sasmalcinātiem zaļumiem. Ja nu ir vēlme, to vēl varam papildināt ar skābo krējumu, taču zupa jau tāpat ir kalorijām bagāta.