Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenes kultūras centrā - dāvanas visām gaumēm

Inita Savicka

2021. gada 10. decembris 08:20

0
Gulbenes kultūras centrā - dāvanas visām gaumēm

Ziemassvētku tirdziņā Gulbenes kultūras centrā dāvanas piedāvā radošā apvienība “Piektā Māja”, Tautas lietišķās mākslas studija “Sagša” un Gulbenes amatnieki. Unikāli ir Jāņa Tabūna radītie vaska izstrādājumi – sveces, trauki, pat glāzītes. Tirdziņā var iegādāties Gulbenes keramiķes Laimdotas Kliesmetes darbus, savukārt Egijai Kliesmetei ir jauks piedāvājums mazuļiem. Daiga Zvirbule piedāvā savas darinātās rokassprādzes, Ilze Vanaga – lūpu smēres. “Bišu vasks un olīveļļa – dabīga manta,” liela Zinaīda Kļaviņa.

Nopērkami ir Viestura Kļaviņa koka izstrādājumi. “Meditācijai pat no latvāņa kāta izgatavots “brīnums”. Pat īsti nezinu, kā to sauc – tam iekšā sabērti rīsi, un katram ir citādāka skaņa. Zinu, ka vienreiz tādu viena sieva Brīvdabas muzejā nopirka un gāja pa tirdziņu, to skandinot. Un tad cilvēki izpirka tos visus,” stāsta Z.Kļaviņa.

Tirdziņā ir nopērkamas arī zīmola “Typical” kartītes. Ir arī kolosāli lupatu deķi un arī pašas Z.Kļaviņas darbi – jostas, brunči, zeķes. Viņa noadījusi zeķes no kazlēna vilnas – tādas zeķes ir ļoti siltas. “Pats diedziņš ir ļoti smalks, bet tas ir pūkains un stiprs. Zeķes arī – siltas un stipras, papēdis tik ātri neizjūk laukā. Ko mājās darīsi? Ir jārosās. Mēs nemākam sēdēt mājās,” smaida Z.Kļaviņa un piebilst, ka dāvanas ir visām gaumēm.

Pirmie pircēji jau tirdziņu apmeklējuši un no tā projām aizgājuši ļoti apmierināti. “Dāvanas ir visām gaumēm. Katrs radītais darbs, kas ir tirdziņā, ir citādāks. Bet tas, ko vairāk pērk tirdziņos, nav izskaidrojams. Ir, kad pērk brunčus un lakatus, citreiz priekšroku dod kam citam. Nav paredzams, kam šogad pircēji visvairāk dos priekšroku,” saka Z.Kļaviņa.