Dzirkstele.lv ARHĪVS

Lietojat vai vēlaties GoPro kameru? Daži lietderīgi padomi

.

2021. gada 17. decembris 00:00

20
Lietojat vai vēlaties GoPro kameru? Daži lietderīgi padomi

GoPro kameras atpazīstamas kā ūdens izturīgas, mazas ierīces, kas ir piemērotākā kamera aktīviem ceļotājiem un sportistiem, neatkarīgi no tā, ar cik ekstrēmiem sporta veidiem tie nodarbojas. GoPro kameru daudz funkcionalitāte ļauj vienkārši ierakstīt mirkļus gan no ikdienas rutīnas, gan lieliem dzīves notikumiem.

Turpinājumā lasiet par dažām ražotāja izceltām mazāk zināmām GoPro kameras funkcijām, kas padarīs Jūs par profesionālu lietotāju un garantēs izcilus attēlus. Tie būs lietderīgi gan tiem, kam jau ir GoPro kamera, gan tiem, kas tikai grasās tādu iegādāties. Iespējams tieši šīs funkcijas Jūs pārliecinās.

Atpūtieties, kamēr kamera strādā

Kad būsiet atgriezies mājās no piedzīvojuma un liksiet kameru lādēties, tā automātiski pievienosies Jūsu interneta savienojumam un augšupielādēs ierakstīto saturu GoPro Cloud. Izmantojot GoPro aplikāciju, saturs Jums būs pieejams ar dažiem klikšķiem.

Ieslēdziet kameru un sāciet ierakstu ar vienu pogu

Šo GoPro kameras funkciju sauc par “QuickCapture”, un tā ļauj ierakstīt mirkļus, kas negaida. Atliek vienreiz nospiest kameras slēdzi un sākt video ierakstu. Nospiežot pogu vēlreiz, kamera izslēgsies.

Izmantojiet balss kontroli

Protams, GoPro kamera neatpazīs visu, ko sakāt, bet Jūs variet izmantot frāzes angļu valodā. Piemēram, lai sāktu ierakstu – start recording, lai pārtrauktu – stop recording, lai nofotgrafētu – take a photo.

Ierakstiet vertikālus video

Populārās vietnēs kā TikTok un Instagram tiek izmantots vertikāls video formāts. Izmantojot GoPro kameru, Jūs variet saglabāt ekrāna virzienu vertikāli, lai tas filmēšanas laikā netiktu apgriezts.

Uzlabojiet attēlu stabilitāti

Izmantojot HyperSmooth Boost iestatījumu, lai iegūtu stabilus ierakstus pat tad, ja brauciet pa nelīdzenu virsmu, iedodiet kameru bērnam, vai piestipriniet to pie mājdzīvnieka.

Pagrieziet atpakaļ laiku

Mēs nevaram mainīt to, ko darījām iepriekš, taču izmantojot GoPro kameras ir iespējams iegūt video materiālus līdz 30 sekundēm tika nospiesta ierakstīšanas poga, ja tiek izmantota HindSight funkcija.

Saglabājiet ekspozīciju

Izgaismoti, pārāk eksponēti video ir tik pat slikti, kā ar pārāk zemu ekspozīciju filmēti graudaini video. Lai no tā izvairītos, pieskarieties GoPro kameras ekrānam un turiet, kamēr parādās ekspozīcijas saglabāšanas kvadrāts (exposure lock square). Pēc tam uzspiediet uz vietas, kuras ekspozīciju vēlaties izmantot. Piemēram, filmējot subjektu, kam fonā ir saulriets, lai izvairītos no tā, ka priekšplānā ir pārāk zema ekspozīcija, spiediet uz šī subjekta.

GoPro kameras ir ūdens izturīgas

Kameras paredzēts lietot līdz pat 33 pēdu jeb 10 metru dziļumam un kamerā ir iebūvēti stiprinājumi, kas ļauj to piestiprināt GoPro kameru dažādajiem stiprinājumiem.

Ja vēlaties doties dziļākos ūdeņos, kameru iespējams ievietot speciālā apvalkā, lai droši ierakstītu pat ekstrēmākos zemūdens piedzīvojumus. Tāpat, esot zem ūdens, ieteicams izmantot ekrāna bloķēšanas iestatījumus, lai, piemēram, snorkelējot, zem ūdens netīšām nepārslēgtu kameras iestatījumus.

Radiet izcilus attēlus izmantojot zelta griezumu

Iespējams, Jums nav svešs zelta griezums jeb zelta šķēlums, ko sauc arī par dievišķo proporciju, kas jebkuru attēlu padarīs harmonisku. Pavelciet GoPro kameras displeju un ieslēdziet pavadošās līnijas, kas palīdzēs jebkuru attēlu uzņemt ņemot vērā šo labas attēla kompozīcijas pamatelementu.

Novērsiet ekrānu raustīšanos

Dažādām lampām, kā arī ekrāniem ir dažādas gaismas frekvences, kas bieži vien video ierakstā redzamas kā attēla raustīšanās. Lai no tā izvairītos, izmantojiet GoPro kameras iestatījumus. Galvenajā izvēlē nospiediet preferences, pēc tam general un anti-flicker.

Ja esat jaunas GoPro kameras meklējumos, ieskatieties interneta veikala 220.lv piedāvājumā - tur atradīsiet plašu kameru un to aksesuāru izvēli!