Dzirkstele.lv ARHĪVS

Aicinājums pieteikties Žurnālistikas balvai

Tamāra Ulase

2010. gada 20. janvāris 10:05

1137
Aicinājums pieteikties Žurnālistikas balvai

Žurnālisti līdz šā gada 31. martam aicināti pieteikties Eiropas Parlamenta Žurnālistikas balvai. Konkursā var piedalīties ar darbiem, kas veicina izpratni par Eiropai aktuāliem jautājumiem, Eiropas Savienības politiku un tās iestādēm.

Balvu piešķirs četrās kategorijās: prese, radio, TV un internets. Katras kategorijas uzvarētājs saņems balvā 5 000 eiro.  

Eiropas Parlamenta Informācijas biroja (EPIB) preses nodaļas vadītāja Iveta Ķelpe skaidro, ka Eiropas Parlamenta žurnālistikas balvai var pieteikties individuāli vai komandā līdz pieciem dalībniekiem. Darbiem jābūt publiskotiem laikā no 2009. gada 1. maija līdz 2010. gada 31. martam vienā no ES oficiālajām valodām. Dalībniekiem jābūt ES dalībvalstu pilsoņiem vai rezidentiem un reģistrētiem žurnālistiem. Pieteikumu pieņemšana notiks līdz 31. martam ieskaitot.

 

"Konkurss notiks divos posmos. Katrā no 27 dalībvalstīm sākotnējo atlasi pa kategorijām veiks pirmās kārtas žūrija, ko veidos žurnālisti. Pēc tam darbus izvērtēs fināla žūrija, kuras sastāvā būs trīs Eiropas Parlamenta deputāti un seši Briselē akreditēti žurnālisti," norāda I.Ķelpe. 

 

Žurnālistikas balvas pasniegšana notiks oktobrī Parlamentā, un tā būs jau trešā balvas pasniegšanas ceremonija.

 

Konkursa noteikumi un pieteikuma formas pieejamas Žurnālistikas balvas mājas lapā http://www.eppj.eu/view/lv/introduction.html

 

Pagājušā gada Eiropas Parlamenta Žurnālistikas balvu saņēma Polijas, Ungārijas un Vācijas žurnālisti.