Dzirkstele.lv ARHĪVS

Rimšēvičs: šogad skaidri jānosaka mērķis ieviest eiro

2010. gada 5. janvāris 12:00

775
Rimšēvičs: šogad skaidri jānosaka mērķis ieviest eiro

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs uzskata, ka valdībai šogad ir skaidri un nepārprotami jāpasaka, ka Latvijas mērķis ir ieviest eiro 2014.gadā un jārīkojas atbilstoši šim mērķim.

Intervijā Latvijas radio bankas vadītājs norādīja, ka Latvijas valdībām iepriekš eiro ieviešana nav bijis mērķis, lai gan tas tika deklarēts.  

"Ja tāds mērķis būtu, tad 2008.gadā eiro ieviestu, bet tas [mērķis] līdz šim nav izskanējis, tāpēc tas šogad skaidri jāpasaka, ka mums ir mērķis ieviest eiro 2014.gadā," pauda Rimšēvičs.

 

Viņš uzsvēra, ka mērķis ieviest ES vienoto valūtu jāizsaka skaidri un nepastarpināti, valdībai savi lēmumi būtu jāvērtē saistīti ar eiro ieviešanu, "ja kas traucē vai palielina risku neieviest eiro, tad šādi lēmumi tiktu atlikti, vai vispār neieraudzītu dienas gaismu".

 

Rimšēvičs arī uzskata - ja Latvija jau 2008.gada ieviestu eiro, valsts "nebūtu tādā krīzē, kā tagad, un nebūtu "Parex bankas" sāgas, tādas kā tagad".

 

Viņš intervijā radio arī stāstīja, ka pēc Centrālās bankas prognozēm, Latvijas ekonomikas atgūšanās sāksies šī gada otrajā pusē, taču bezdarbs šogad vēl pieaugs, un arī izaugsme būs niecīga un neļaus gadu noslēgt ar pozitīvu iekšzemes kopprodukta dinamikas radītāju. Pēc bankas prognozēm šogad kopumā IKP vēl kritīs par 2% - 2,5%.