Dzirkstele.lv ARHĪVS

2009.gada Eiropas cilvēks Latvijā ir žurnāliste Ina Strazdiņa

2010. gada 5. janvāris 11:56

895
2009.gada Eiropas cilvēks Latvijā ir žurnāliste Ina Strazdiņa

Tika paziņots 2009.gada Eiropas cilvēks Latvijā. Publiskajā balsojumā ir uzvarējusi Latvijas Radio žurnāliste Ina Strazdiņa. Par I.Strazdiņu tika saņemti daudzi simti individuāli pamatotu un argumentētu balsu, novērtējot žurnālistes profesionalitāti un pašaizliedzīgumu,

Balsotāji arī norādījuši, ka Ina Strazdiņa ir vienīgā Latvijas žurnāliste, kas pastāvīgi un pa tiešo ziņo no Briseles un citiem Eiropas notikumu epicentriem. Pirmo reizi par kādu titula kandidātu plaši balsojuši arī citu valstu ES pilsoņi, žurnālisti, preses pārstāvji un eksperti, savos pamatojumos uzsverot Strazdiņas funkciju arī kā Latvijas vēstnieci un informācijas sniedzēju kolēģiem par notikumiem Latvijā. Otro reizi nominācijas vēsturē titulu iegūst žurnālists.  

Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš uzsver: "Ina Strazdiņa ir izcils Gada Eiropas cilvēks, ar kuru mēs visi varam lepoties. Ina Strazdiņa strādā par simbolisku atlīdzību, taču nesūdzas. Prieks, ka balsotāju novērtējumu šogad guvis profesionālis, bet vienlaikus arī "cilvēks no tautas", kas mūs ar savu paraugu tiešā un netiešā veidā iedvesmos vēl ilgi!"

 

Titulam sabiedrība bija aicināta izvirzīt cilvēku, kas ar savu eiropeisko stāju iedvesmojis Latvijas sabiedrību vai ļāvis sasniegt panākumus Eiropas līmenī.

 

Par Inu Strazdiņu, Latvijas Radio korespondenti Briselē raksta: "Fantastiskas darba spējas, žurnālistes talants un spēja izstāstīt notiekošo Briselē tā, ka arī manam vectētiņam, klausoties radio, kļūst skaidrs." "Balsoju par Inu Strazdiņu, viņa vairākos medijos profesionāli ziņo par ES aktualitātēm. Turklāt dara to krīzes laikā, kad Latvijas radio nav šim nolūkam finansējuma." "Ina Strazdiņa ir kaldinājusi ES tēlu daudz spilgtāk un vairāk, nekā to ir spējuši darīt atbildīgo iestāžu komunikatori kopā." "Ja tik Latvijā būtu vairāk tādu žurnālistu!" "Ar savu darbu un reportāžām no Eiropas varas gaiteņiem ir objektīvi un analītiski informējusi Latvijas sabiedrību par notikumiem Eiropas Savienībā. I. Strazdiņa - daudzviet bijusi pirmā, kas no tiešiem avotiem ziņojusi par notikumiem (prezidenta vēlēšanām utt.) citās Eiropas valstīs."

 

"Inas pašaizliedzība un iniciatīva pelna atzinību ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā!" "Visi Latvijas mediji slēguši birojus Briselē, bet Ina šeit turas ar savu gara spēku, pēc savas iniciatīvas un pārliecības. Viņa ir Eiropas Gada cilvēks ar lielo burtu un pēc būtības!" "Viņa ir pierādījusi, ka neskatoties uz grūtajiem apstākļiem (Latvijas Radio viņai maksā algu kā žurnālistam Latvijā, un neatmaksā nekādus papildus izdevumus), tomēr intensīvi informē un skaidro Briseles politiku Latvijā un otrādi. Viņas ieguldījums lēmumu skaidrošanā ir izšķirošs krīzes laikā."

 

"Latvijai un Eiropai 2009. gads ir pārmaiņu un attīstības gads. Vairāk kā jebkad ir bijusi nepieciešamība izprast Eiropas notikumu būtību un to nozīmīgumu, dzirdēt analīzi un uzklausīt dažādus viedokļus. Ina Strazdiņa ir vienīgais cilvēks Latvijā, kura ir spējusi objektīvi un saistoši atspoguļot Eiropas dinamisko notikumu kalendāru. Būt epicentrā. Ziņot par svarīgo. Nenoklusēt būtisko. Inu var apbrīnot par viņas drosmi uzņemties Eiropas "ziņotāja" misiju, jo neskatoties uz dramatisko budžeta samazinājumu Latvijas Radio, viņa ir pašaizliedzīgi ziedojusi sevi darbam kā vienīgais Latvijas žurnālistu pārstāvis Briselē."