Dzirkstele.lv ARHĪVS

Ziemas svētku tērpi ("Dzīvespriekam")

2010. gada 2. janvāris 14:53

1717
Ziemas svētku tērpi ("Dzīvespriekam")

Tuvojas gada nogale un, protams, Ziemassvētku un gadu mijas balles, viesības un līdzīgas svinīgas kopābūšanas. Kādā tērpā uz tām doties? Ja rocība atļauj, var gādāt ko pavisam jaunu, bet var arī ar interesantām detaļām uzlabot kaut ko no agrāk pirktā. Galvenais - lai tērps valkātājai piestāv, lai tajā jaušams kāds modes akcents un lai izvēlētais apģērbs atbilst svinību raksturam.

Vakara krāsas
Pārlūkojot dizaineru grezno tērpu piedāvājumu, jāsecina, ka dominējoša ir melnā krāsa ar grafīttoņa piejaukumu. Ir iespēja izvēlēties arī ko pamanāmāku, proti, zelta mirdzumu dažādos brokāta audumos. Krāsu paletē vēl manāms tumši zilais un kaut kas no tradicionāli sarkanā.  

Tērpa siluets var būt no ļoti slaida un pieguloša līdz apjomīgam. Vienīgā dilemma - kuru vietu akcentēt ar apjomu. Slaidām figūrām ieteicami kuplie svārki ar apakšsvārkiem vai balonveidīgie. Apjomīgo detaļu akcents varētu būt volānu kaskāde vai žabo pie kakla, kā arī piedurknēs un to galos.


Sezonas aktualitāte - dažādie drapējumi un savilkumi, kas labi izceļas vakartērpos. Vispateicīgākās tiem ir garās vakarkleitas, jo tur ir kur izvērsties, audumu drapējot, sagriežot tādā kā virpulī, veidojot sievietes tēlu līdzīgu antīkām statujām.

 

Savilkumi var būt plecu daļā, viduklī vai pie krūtīm, izvēloties vietu, kuru var atļauties izcelt. Dizaineri piedāvā drapēt kleitas (vai pat bikses) visā garumā. Tādiem tērpiem piemērots plāns trikotāžas audums vai smagāks zīds un satīns. Jāpiemin, ka sezonas akcents tomēr ir uz krūšu daļu, izceļot to ar matētu audumu, caurspīdīga auduma detaļām, korseti vai tiem pašiem drapējumiem.


Ar smalkiem savilkumiem vidukļa, krūšu daļā un piedurknēs atšķiras astoņdesmito gadu stilā veidotās kleitas. Toties disko stila kleitām apjomu piešķir jau minētie balonsvārki vai arī izteiksmīgi uzsvērta plecu daļa. Piemērots būs mirdzošs audums ar spožiem diegiem un metālisku spīdumu.

 

Melnā klasika ar jauniem akcentiem
Vienmēr pati svinīgākā krāsa ir melnā. Gan vīriešu, gan sieviešu garderobē neviena krāsa nespēj ar to sacensties. Tā pati klasika, tomēr katru reizi citāda, šosezon īpaši aktuāla. Melnais ir atgriezies, un šoreiz ne vienatnē, jo to pavada bagātīgs dekorējums - mirdzoša, caurspīdīga, spīdoša vai pūkaina materiāla faktūra un krāšņi aksesuāri.

 

Turklāt pazīstamā melnā krāsa ir apveltīta ar jaunu enerģiju, ko piešķir neierasts piegriezums un modernas detaļas. Melnās krāsas tērps arvien kalpojis kā izcils fons, bet šosezon jo īpaši, izceļot rotaslietas, kā arī dekoratīvas jostas, apkakles un aproces. Tas ir variants, kā ne tik jauno melno kleitu padarīt atkal svaigu un interesantu.

 

Piemēram, atsvaidzinot ar spīdoša atlasa vai baltu mežģīņu aprocēm vai samta lentītēm, iegūstam modernu, pievilcīgu siluetu. Der atcerēties, ka melnam audumam piemīt optiska īpašība pilnīgāku augumu padarīt slaidāku.


Par pēcpusdienas tērpu var saukt arī mazo melno vakarkleitu, kas šosezon iekarojusi stabilu vietu modes parādē. Aktuālais garums - ap ceļgalu - un dažādu faktūru melno materiālu apvienojums garantēs modernu klasiku.


Ja Ziemassvētkus esat nolēmuši sagaidīt mājās radu pulkā, piemērotāki būs svētku tērpi, kas ir ērti un atbilstoši apstākļiem. Taču Jaungadā visam jāspīd un jālaistās un atturīga vienkāršība būs nevietā. Šajā ziemā spīdumi rotā ne tikai vakartērpus no zīda, tilla un mežģīnēm, bet arī rupjākus audumus un noteikti - aksesuārus.


Lieki būtu noliegt melna uzvalka nozīmi vīriešu garderobē. Kā svinību apģērbs tas vienmēr būs moderns. Svinīgākam brīdim dizaineri šosezon piedāvā izvēlēties samtu. No tā var būt šūts viss uzvalks, bikses vai arī tikai žakete. Piemēram, Armani allaž perfektos vieglos uzvalkus papildina samta veste. Lai arī melnbaltā klasika vienmēr aktuāla, tomēr pie tumša uzvalka brīvāk un atraktīvāk izskatīsies viegli tonēts krekls.

 

Samts un velvets bērnu apģērbā
Ziemassvētkos no samta un arī velveta šūtas kleitiņas, bikses un kostīmiņi īpaši labi izskatās bērniem. Dziļās un piesātinātās samta krāsas šoreiz var aizstāt vasarīgos un gaišos pasteļtoņus, kas parasti tiek izmantoti bērnu tērpos.

 

Tumšo samtu atdzīvinās rotājumi no dažādām krāsainām lentītēm, pērlīšu izšuvumi, balti apakšsvārki un apkaklītes. Labi izskatīsies arī, ja vienā tērpā būs kombinēti krāsaini un raibi audumi ar spožu un samtainu faktūru. Bērniem, gaidot Ziemassvētku brīnumu, viens no pārsteigumiem var būt arī jaunais krāšņais svētku tērps!