Dzirkstele.lv ARHĪVS

PubliskI debatēs tiešsaistē par Eiropas Savienības paplašināšanās politiku

Tamāra Ulase

2009. gada 15. decembris 15:50

756
PubliskI debatēs tiešsaistē par Eiropas Savienības paplašināšanās politiku

Ceturtdien, 17.decembrī, pulksten 13.15, vienlaikus www.esmaja.lv un Vidzemes Augstskolā (ViA), Valmierā, Cēsu ielā 4, reprezentācijas telpā (pie bibliotēkas 1.stāvā) notiks publiskā debate „Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās - par un pret".

Debatē piedalīsies Vidzemes Augstskolas Debašu kluba (ViA DK) biedri, kuri analizēs ieguvumus un riskus tālākai ES paplašināšanai. Debati vadīs ViA Sociālo zinātņu fakultātes dekāne Dace Jansone.

 

"Šo debašu specifika ir tāda, ka visi interesenti var sekot līdzi tām internetā, vienlaikus komentējot un uzdodot jautājumus. Jautājumi tiks apkopoti un pēc tam tiks sagatavotas ekspertu un speciālistu atbildes, kas arī tiks publicētas www.esmaja.lv," stāsta Gunita Berķe.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca uzsver, ka šobrīd pēc Lisabonas līguma stāšanās spēkā palielinās dalībvalstu ietekme un līdzdalība ES kopējos procesos, tāpēc joprojām aktuāls ir jautājums - kādai būt ES turpmākai attīstībai un paplašināšanās stratēģijai? „Tāpēc ļoti svarīgi ir tas, ka studenti, un līdz ar to viņu atbalstītāji internetā, par to diskutē un runā", uzsver I.Šulca.

 

Savukārt ViA Sociālo zinātņu fakultātes dekāne Dace Jansone uzskata, ka debates ir labs veids, kā studentiem apkopot savas zināšanas un iemācīties argumentēti pārliecināt par savu viedokli.