Dzirkstele.lv ARHĪVS

Izstāde "Eiropas Parlaments ierullē Jūsu novadā" apmeklēs Gulbeni

Tamāra Ulase

2009. gada 3. novembris 12:59

830
Izstāde "Eiropas Parlaments ierullē Jūsu novadā" apmeklēs Gulbeni

Piektdien, 6. novembrī, Gulbenē viesosies īpaša ceļojošā izstāde "Eiropas Parlaments ierullē Jūsu novadā!", kurā ikviens pilsētas iedzīvotājs varēs virtuāli iepazīt Parlamenta darbu un to, ar kādiem konkrētiem jautājumiem strādā šogad ievēlētie Latvijas deputāti. Gulbene ir otrā no 23 Latvijas pilsētām, kurās izstāde viesosies turpmāko nedēļu laikā.

Eiropas Parlamenta Informācijas biroja (EPIB) preses nodaļas vadītāja Iveta Ķelpe stāsta, ka ceļojošā izstāde "Eiropas Parlaments ierullē Jūsu novadā!" izvietota speciāli aprīkotā vairāk nekā 10 metrus garā treilerī, kas šogad apmeklēs divdesmit trīs pilsētas.

 

"Izstāde viesosies vidusskolās un vairākas stundas būs atvērta katram interesentam. Projektu "Eiropas Parlaments ierullē!" koordinē Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā (EPIB), un tā mērķis ir sniegt gan vizuālu materiālu, gan audioierakstu veidā informāciju par EP darbu un šogad ievēlētajiem Latvijas deputātiem, gaidāmo Lisabonas līgumu un tā sniegtajām iespējām iedzīvotājiem. Izstādē būs iespēja arī nofotografēties ar Eiropas slavenību - Parlamenta priekšsēdētāja Ježija Buzeka speciāli veidotu tēlu pilnā augumā," skaidro I.Ķelpe.

 

Piektdien izstāde viesosies Gulbenes vidusskolā un Gulbenes 2. vidusskolā, informējot jauniešus par Parlamenta darbu, projektu un prakses iespējām un studiju programmām Erasmus.

 

"Ikvienu gulbenieti laipni gaidām apmeklēt izstādi no pulksten 14.00 līdz 18.00 pie tirdzniecības centra „Elvi", Rīgas ielā 65a, lai iegūtu informāciju par to, kā turpmākos piecus gadus strādās Latvijas EP deputāti un klātienē tiktos ar Eiropas Parlamenta Informācijas biroja pārstāvjiem," aicina EPIB preses nodaļas vadītāja.