Dzirkstele.lv ARHĪVS

Bānīša radošā studija „Varavīksne” organizē radošo darbnīcu

Diāna Odumiņa

2009. gada 24. jūlijs 15:51

978
Bānīša radošā studija „Varavīksne” organizē radošo darbnīcu

No 28.jūlija Gulbenes- Alūksnes bānītis teritorijā sāks darboties bērnu un jauniešu radošās darbnīcas. Nodarbības notiks divas reizes nedēļā - otrdienās un trešdienās - par brīvu.

"Dalībniekiem vecums nav ierobežots, pašlaik jau bānīša studijā "Varavīksne" darbojas bērni no trīs līdz 16 gadu vecumam. Iepazīšanās nodarbība notiks 28.jūlijā pulksten 12.00. Gaidīsim!" "Dzirkstelei" saka projekta autore Inese Buliņa. Viņa bilst, ka ikviens interesents būs gaidīts.  

Radošo darbnīcu darbības laikā tiks izveidota izstāde ekskluzīvā šaursliežu kravas vagonā „No mazbānīša svilpes līdz..... ". Radošajās darbnīcās bērni tiks apmācīti izgatavot tērpus un šos tērpus parādīt, apgūt aktiermākslas pamatus, foto praktikumu un deju pamatus. Tiks organizēta arī atpūta, fiziskās kultūras un sporta aktivitātes.

 

I.Buliņa stāsta, ka šis projekts guvis atbalstu Kultūrkapitāla fondā. Radošo darbnīcu galvenais mērķis ir radīt iespēju ikvienam Gulbenes novada bērnam un jaunietim iepazīties ar kultūrvēsturisko mantojumu un radoši darbojoties, piedaloties dažādu gan Gulbenes novada, gan Vidzemes kultūras pasākumu norisēs.

 

Bānīša radošā studija „Varavīksne" darbojas jau sesto gadu un tajā pastāvīgi nodarbojas vidēji divdesmit bērni, kas apgūs aktiermākslas, horeogrāfijas, tērpu modelēšanas un demonstrēšanas pamatus, kā arī ar bērniem nodarbojas psihologs un fizioterapeits. Iegūtās zināšanas un izgatavotos tērpus bērniem ir iespējas parādīt gan koncertos, gan arī Latvijas un starptautiskajos talantu konkursos un festivālos. Studijas dalībnieki piedalās visos Bānīša rīkotajos pasākumus, kā arī kuplina Gulbenes pilsētas svētkus un citus pasākumus.