Dzirkstele.lv ARHĪVS

Iepazīstinās ar animācijas filmas veidošanas procesu

Inita Savicka

2009. gada 14. maijs 16:39

1342
Iepazīstinās ar animācijas filmas veidošanas procesu

Gulbenes mākslas skola uzaicinājusi ciemos režisori Rozi Stiebru un mākslinieci Helēnu Heinrihsoni. Tikšanās paredzēta 18.maijā pulksten 12.00 Gulbenes bibliotēkas zālē. Par to informē mākslas skolas direktore Silvija Šķipsna.

Tikšanās laikā mākslinieces stāstīs par latviešu animācijas filmas “Spēlēju, dancoju” veidošanu, būs iespēja apskatīt skices, kā arī notiks filmas demonstrācija. Šajā pasākumā aicināti piedalīties mākslas skolas audzēkņi, skolotāji, tuvāko mākslas skolu pedagogi un citi interesenti.

S.Šķipsna norāda, ka H.Heinrihsone 2007.gadā par filmas vizuālo interpretāciju saņēmusi Lielā Kristapa balvu nominācijā “Labākais animācijas filmas mākslinieks”. Šī filma veidota pēc Jāņa Raiņa lugas motīviem, tās pamatā grupas “Iļģi” mūzika. Filma tapusi studijā “Dauka” četrus gadus. Vairāk nekā 30 tūkstoši zīmējumu pārtapuši krāsainā mūziklā, kas paredzēts visu paaudžu skatītājiem. Daudzslāņainais un simboliem piesātinātais Raiņa teksts izkārtots viegli uztveramā sižetā. Pusstundā ietvertie piedzīvojumi risinās gan uz zemes, gan pazemē. Filmas galvenā māksliniece H.Heinrihsone radījusi emocionālu un ļoti aktīvu tēlu pasauli.

 

Pasākumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Gulbenes pilsētas dome.