Dzirkstele.lv ARHĪVS

Armanda Melnalkšņa ekskluzīvā datorgrafikas izstāde

Tamāra Ulase

2009. gada 5. maijs 16:31

2183
Armanda Melnalkšņa ekskluzīvā datorgrafikas izstāde

Šāgada februārī, Vācijā, Ambergā, notika Armanda Melnalkšņa datorgrafikas izstāde, kura guva lielu atsaucību, iemantoti cienītāji un atbalstītāji, kas mudina un palīdz izstāžu organizēšanā. Tāpēc ieplānota virkne jaunu izstāžu citās Vācijas pilsētās.

"Armands Melnalksnis ir ieradies Latvijā un 6.maijā pulksten 17.00 Jūrmalā, Aspazijas mājā, Dubultos (Z.Meierovica pr.20) notiks izstādes "Quando - 66" atklāšana. Sint Art - sintētiskā māksla - tā savus vizuālos eksperimentus nodēvējis Armands," informē Ber Wolf.

 

Armands Astrīds Melnalksnis dzimis 1943.gada 15.maijā Talsu rajonā Strazdes pagastā. Darba gaitas sācis 16 gadu vecumā. Strādājis par kopētāju laborantu ZA, par palīgstrādnieku, strādnieku Autoelektroaparātu rūpnīcā, sanitāru Ātrās palīdzības stacijā, konsultantu Dabas aizsardzības biedrībā, bija korektors Ogres tipogrāfijā.


1973.gadā iznākusi pirmā dzejas grāmata, 1975. - ticis uzņemts Rakstnieku savienībā, kā arī izdoti dzejas krājumi.


Kopš 1988 vasaras Armands iesaistījies LTF aktivitātēs - strādājis LTF orgkomitejā un koordinācijas centrā kopā ar Itu Kozakeviču dibinājis nacionālās biedrības un to Asociāciju. 1990 - ticis ievēlēts par Rīgas pilsētas deputātu un Rīgas Padomes sekretāru. 1997 - kļuvis par Jūrmalas pilsētas domes revīzijas komisijas locekli.


"Armands Melnalksnis ir grāmatas autors „Zvaigznei tikai stunda" (2004.g., Zelta graudi) , par Itas Kozakevičas dzīves likteni.
Kopš 2004.gada Armands Melnalksnis dzīvo Vācijā. Kāpēc? To un daudzus citus jautājumus, kā arī, kā tapa ideja par šāda veida mākslas veidošanu, varēs noskaidrot 6.maijā, kad tiks atklāta izstāde," norāda B.Wolfs.