Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenietim spiningošanas sezona beidzas veiksmīgi

Evita Brokāne

2008. gada 16. decembris 17:00

1425
 Gulbenietim spiningošanas sezona beidzas veiksmīgi

Gulbenietim Mārim Zībergam ļoti veiksmīgi ir beigusies spiningošanas sezona - pirms ezeri pamazām aizvelkas ciet ar ledus kārtu, viņam izdevās noķert 5,440 kilogramus smagu līdaku.

Makšķernieks stāsta, ka pagājušajā piektdienā viņam kādā vietā jau izdevies pabļitkot, tādēļ sestdien nolemts braukt uz Stāmerienu vilkt ārā laivu no ezera, kamēr tā vēl nav iesalusi, taču izrādījies, ka ledus vēl nav.

 

"Nolēmām, ka vēl pēdējo reizi var iebraukt ezerā - varbūt kaut ko izdodas noķert. Un izdevās arī! Šī man šogad ir lielākā līdaka. Vairākas ir pasprukušas vaļā, tik liela laivā šogad vēl nav bijusi. Līdaka bija labi paēdusi. Viņai vēderā jau bija cita līdaka, tādēļ cīnīties man nemaz nevajadzēja," stāsta M.Zībergs.

 

Viņš spriež, ka šī droši vien būs pēdējā ar spiningu noķertā līdaka šogad, jo izskatās, ka beidzot varētu sākties arī ziemas cope.

 

M.Zībergs ir kaislīgs makšķernieks.

 

"Pavasarī un rudenī man vairāk patīk spiningošana, vasarā vairāk patīk ķert baltās zivis, ziemā savukārt patīk pasēdēt uz ledus," stāsta M.Zībergs.

 

"Kad apmēram četru gadu vecumā pārcēlos uz Stāmerienu, man neko citu nevajadzēja, izņemot ezeru. Man laikam tas jau ir asinīs, mani ļoti piesaista ūdens. Noķert zivi ir svarīgi, taču ne tik ļoti svarīgi ir to aizvest mājās. Pašam par šo pēdējo līdaku ir liels gandarījums - sezona ir beigusies ļoti labi!"