Dzirkstele.lv ARHĪVS

Lejasciemiešiem - divi aļņi

Evita Brokāne

2008. gada 9. decembris 14:22

2179
Lejasciemiešiem - divi aļņi

Pagājušajās brīvdienās medību dieviete Diāna dāsni apveltīja biedrības "Mednieku klubs "Lejasciems"" biedrus. Medniekiem gan Dūres pusē, gan arī Sudala pusē krita pa alnim.

Mednieku kluba "Lejasciems" biedrs Jānis Naglis stāsta, ka vienu alni nomedījis Mundis Žviriņš un otru - Edgars Puidze.

 

Sudala puses mednieki jau bija manījuši aļņa pēdas un devušies to lenkt.

 

"Alnis izgāja uz stigas un Mundim izdevās izdarīt Minhauzena cienīgu šāvienu," stāsta J.Naglis.

 

"Ar manu stāžu medībās pārsteigumu vairs nemēdz būt. 27 gadus jau esmu mednieks, bet pirms tam jau kopš piecu sešu gadu vecuma esmu gājis medībās par dzinēju. Medībās ir pieredzēts daudz. Šajā medību sezonā gan man šis ir pirmais alnis. Trofeja varbūt arī nav tik izcila (vienā pusē ragiem bija divi žuburi, otrā - trīs), medaļnieki šie ragi nebūs, taču skaisti papildinās manu trofeju kolekciju," stāsta M.Žviriņš.

 

J.Naglis vērtē, ka šī medību sezona mednieku klubam "Lejasciems" ir iesākusies pietiekami veiksmīgi.

 

"Esam pamanījuši, ka mūsu pusē ir ieklīduši vilki. Šeit klaiņo vismaz pieci vilki. Šosestdien nevarējām viņus nomedīt, arī kaimiņiem neveicās, laikam vilki bija devušies kaut kur prom. Arī vakar viņi nebija nākuši atpakaļ uz mūsu pusi. Taču ceram, ka mums izdosies vilkus nomedīt," saka J.Naglis.

 

"Diemžēl šajās brīvdienās mums pēdas nerādīja arī lūši, lai gan likām lielas cerības uz to. Šoreiz mums vienkārši nepaveicās, taču es tiešām varu apgalvot, ka mūsu mežos ir ļoti daudz lūšu, tādēļ viņu limits varēja būt krietni lielāks."