Dzirkstele.lv ARHĪVS

Indijas klasiskā mūzika skanēs visā Latvijā

2008. gada 27. novembris 12:09

510
Indijas klasiskā mūzika skanēs visā Latvijā

Pirmo reizi desmit dienu garumā indijas klasika ieskanēsies Latvijā.
Koncerti ir ieplānoti 5 Latvijas pilsētās - Liepājā, Cesvainē, Valmierā, Rīgā un Ventspilī - no 28. novembra līdz 4. decembrim.

ndiešu mūziku mīl un ciena Latvijā, un pateicoties šiem koncertiem latviešu skatītāji ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās varēs tieši saskarties ar indiešu muzikālajām tradīcijām.


Apburošās tampuras pavadījumā Jūs sadzirdēsiet saroda izsmalcinātas skaņas, cēlu pakhavadžas gaitu un aizraujošo tablu - pilns Ziemeļindijas klasiskās mūzikas klasiskā ansambļa sastāvs.


Mācekli Ustada Amdžad Аli Кhana, sarodistu Akash Sergeju Ancupovu Latvijā jau labi pazīst. Bet seno Indijas skolu pakhavadžas un tablas spēles pārstāvis, Radhe Shyam Sharma, uzstājies Rīgā tikai vienu reizi un tika uzņemts ar sajūsmu.


Šī koncertu turneja daudzos aspektos ir unikāls notikums Latvijā.

 

Koncerta laikā tiks izpildītas Ziemeļindijas klasiskās rāgas, sintizētas muzikālās tēmas uz latviešu folkloras mūzikās bāzes, kā arī skatītāji varēs redzēt unikālu rāgas izpildījumu raga-dance dejas formā.

 

Cesvainē biļešu iepriekšpārdošana notiek Cesvaines kultūras namā darbdienās no pulksten 9.00 līdz 17.00, biļetes cena -2 Ls, koncerta dienā - 3 Ls.