Dzirkstele.lv ARHĪVS

Desmit gadus veco dziesmu ieģērbs jaunā remiksā

Diāna Odumiņa

2008. gada 2. novembris 08:00

1493
Desmit gadus veco dziesmu ieģērbs jaunā remiksā

Šodien LNT šovā "Zvaigžņu lietus 2" par 10 000 eiro naudas balvu finālā sacentīsies stāmerenietis Ralfs Rubenis un rīdziniece Laura Kosīte ar alūksnieti Kristīnu Zaharovu un itāļu izcelsmes rīdzinieku Nikolā Roldānu. Tāpēc neaizmirsīsim ieslēgt televizoru pulksten 20.20, lai tiešraidē būtu vienā elpas vilcienā un sirdspukstos kopā ar Ralfu.

Konkurenti dzīvo blakusrajonos Galvenie konkurenti - Ralfs un Kristīna - dzīvo viens no otra 28 kilometru attālumā. Kristīna gan šobrīd studē Rīgā. Un viņiem abiem ir viena un tā pati vokālā pedagoģe - Sigita Taivāne -, kas dzīvo Gulbenē, bet strādā Alūksnē.

Ralfs "Dzirkstelei" saka, ka jūtas patiesi laimīgs.

 

"Esmu pateicīgs visiem tiem cilvēkiem, kas jutuši man līdzi, kas balsojuši par mani un Lauru. Es jūtu cilvēku labestību. Tā mani pavada visur, kur eju. Pat uz ielas," atzīst mūziķis.

 

Viņš nenoliedz, ka ir saņēmis arī kritiskus "uzbraucienus". Trāpījumam Ralfs un Laura ir viegls mērķis. Viņi ir uz skatuves un publiskajā telpā kā uz delnas. Katrs var par viņiem pateikt visu, ko domā, atkarībā no inteliģences līmeņa. Tomēr nievājošu viedokļu Ralfam nākoties saņemt mazāk par atbalsta vārdiem.

 

"Īpašs paldies vairākiem gulbeniešiem. Guntim Markovam par motociklu un ekipējumu. Dīdžejiem Raitim un Dzintaram par aparatūru priekšnesumam "Naukšēnu disko", Aijai Kalējai un SIA "Austrumvidzeme", Gulbenes sporta centra darbiniekiem," saka Ralfs.

 

Piestrādā pie modernisma

Finālā viņš kopā ar skatuves partneri Lauru dziedās paša autordziesmu "Es nevaru būt balts" jaunā versijā.

 

"Dziesma skanēs modernā apdarē. Roberts Lejasmeijers ir izveidojis šīs dziesmas remiksu. Tā jau man ir 1997.gada dziesma. Tagad tā būs uzfrišināta. Vārdi un melodija nemainīsies, toties skanējums būs citāds, moderns," saka Ralfs.

 

Visu šova laiku kopā ar Lauru strādājuši un domājuši par to, lai katrs viņu priekšnesums būtu mūsdienīgs.

 

"Mēs ļoti daudz pie tā strādājam. Tā ir taisnība, un tas ir no sirds," uzsver mūziķis.

 

Ralfs cītīgi katru nedēļu piedalās mēģinājumos gan kopā ar Lauru, gan viens pats. Pirmdien viņš mācījās pie vokālās pedagoģes, otrdien devās uz sporta zāli un atkal pie vokālās pedagoģes, jau trešdien viņš atkal bija Rīgā, lai vokālajos un horeogrāfijas mēģinājumos piedalītos tur. Ceturtdien arī viņš ir Rīgā. Piektdien un sestdien Ralfam ir plānoti koncerti, bet svētdien - šova "Zvaigžņu lietus 2" fināls.

 

"Tāda ir mana saplānotā nedēļa," stāsta Ralfs.