Dzirkstele.lv ARHĪVS

Medībās uzsmaida iesācēja veiksme

Evita Brokāne

2008. gada 15. oktobris 15:35

1107
Medībās uzsmaida iesācēja veiksme

Pie sava pirmā dižmedījuma - aļņu buļļa - ir ticis arī biedrības "Stāmerienas mednieku klubs" jaunais mednieks Jānis Kalmanis.

J.Kalmanis stāsta, ka šīs bija viņa pirmās dzinēju medības un arī pirmais medījums.

"Par mednieku kļuvu gada sākumā. Līdz šim divas reizes esmu bijis individuālajās medībās, taču šī bija pirmā reize, kad varēju izšaut, turklāt arī trāpīju. Piedevām vēl uzreiz tiku pie dižmedījuma. Pašam ir liels gandarījums. Laikam jau man smaidīja iesācēja veiksme," atzīst mednieks.

Jānis stāsta, ka citi mednieki brīnījušies par vareno aļņu bulli.

"Pēdējā laikā tādu citiem medniekiem nebija izdevies manīt, mednieki sprieda, no kurienes viņš varētu būt atnācis. Šīm medībām bija noskatīts cits alnis, taču patrāpījās šis. Alnim bija ļoti skaisti ragi. Tie jau ir pielikti pie sienas, turpat ir izliktas arī tēva trofejas."

Jānis atzīst, ka vēlme kļūt par mednieku viņam bijusi jau senāk, un tad uz mednieku kursiem nolēmuši doties Jāņa jaunākais brālis un māsas draugs.

"Es ierunājos, ka arī varētu, un viņi mani pieteica, tad jau vairs nebija, kur sprukt. Tagad esmu sapratis, ka medības patiesībā ir vēl interesantākas, nekā man pirms tam šķita," saka Jānis.