Dzirkstele.lv ARHĪVS

Droši ieteikumi „līgotājiem”

2008. gada 19. jūnijs 16:12

394
Droši ieteikumi „līgotājiem”

Šogad kalendārs mums īpaši labvēlīgs, jo esam tikuši pie veselām četrām Jāņu brīvdienām. Tāpēc esam sagatavojuši drošo ieteikumu un rotaļu sarakstu, lai svētki neizvērstos „beigtā ballē".

„Viltus trauksme!" Pilnā nopietnībā paziņo, ka kaimiņi zvanījuši un brīdinājuši, ka pa apkaimes ceļiem braukā netrafarētas policijas mašīnas!

Ja Jāņu naktī nolūkotā tautumeita vēlas, lai viņu aizved uz Munameģi
papardes ziedu lūkoties, apsolies viņu aizvest nākamajā dienā, bet vispirms
piedāvā atpūtu siena gubā! Dzirdēts, ka papardes ziedi mēdz slēpties arī
salmos!

Uzsauc draugam taksometru! Iespējams, viņš to novērtēs visu atlikušo dzīvi.

„Izglābt draugu" nenozīmē, ka obligāti jānoskrūvē riteņi iereibušā drauga automašīnai. Moderni ir nejauši pazaudēt iedarbināšanas čipu jeb imobilaizeru.

Samaini auto atslēgas, ja iereibušais draugs sāk ļoti uzstāt par došanos uz mājām ar auto. Visticamāk, pie kārtējā pūliņa iedarbināt spēkratu, viņš turpat arī paliks un drīz vien aizmigs.

Kas gan tā par līgošanu bez kausa rokā!!! Taču, ja esi šoferis, pagatavo sev bezalkoholisko kokteili „Skaidrais Jānis", saskandini ar draugiem un liec tiem uzminēt tava kokteiļa sastāvdaļas - uzvarētājam būs jāpiedāvā sava bezalkoholiskā kokteiļa versija.

Jāņu naktī Jāņu bērni iet rotaļās. No šoferīšiem savāc automašīnu atslēgas un, tiem neredzot, paslēpj kādas līgotājas vai līgotāja vainagā. Nu šoferīšiem jāiet atslēgas meklēt. Slēpējs tik viegli atslēgu vis neatdod - tā ir jāizpērk. Kamēr uzdevumu sagudro un atradējs izpilda... Jāņu rīts jau klāt.

Ja svinības notiek lauku mājās, tad pagalmam noteikti jābūt izrotātam. Mājas rotāšanu sāk ar vārtiem. Parūpējies, lai vārti ir paredzēti caurbraukšanai! Tad kad visi līgotāji sabraukuši - pierotā vārtus, lai izbraukt pa tiem ārā naktī nav iespējams.

Lai nevienam nebūtu „Beigta balle"!

Interneta portālā Draugiem.lv ir iespējams apņemties nebraukt reibumā un neļaut to darīt arī citiem, kā arī pārbaudīt savas zināšanas Brain spēlē un laimēt īpašo Beigta balle krekliņu.

Arī Statoil benzīntanki, atbalstot šo kampaņu, katram pircējam, kas iegādājas alkoholiskos dzērienus, dāvā nozīmīti ar Beigta balle simboliku. Tāpat arī Statoil DUS un Rimi pārtikas veikalos pie alkohola plauktiem izlikti vobleri, kas aicina padomāt pirms sēsties pie stūres reibumā.

Satiksmes drošības kampaņa „Beigta Balle" tiek līdzfinansēta no OCTA līdzekļiem un to atbalsta apdrošināšanas sabiedrība „ERGO Latvija", SIA „Latvija Statoil" un Rimi. Kampaņa ilgs līdz 25.jūnijam.