Dzirkstele.lv ARHĪVS

Jaunās mūziķes “spīd” Lietuvā

Evita Brokāne

2008. gada 12. jūnijs 15:00

933
Jaunās mūziķes “spīd” Lietuvā

Trīs Gulbenes mūzikas skolas audzēknes ar labiem panākumiem ir atgriezušās no 2. starptautiskā jauno izpildītāju konkursa "Olimpo Musicale", kas no 3. līdz 8.jūnijam notika Lietuvas pilsētā Prienai.

Mūzikas skolas direktore Austra Veikšāne stāsta, ka šis konkurss bijis ļoti neparasts.

 

"Ja allaž jaunie izpildītāji tiek vērtēti pa instrumentu grupām, šoreiz visi jaunie izpildītāji tika vērtēti kopā konkrētā vecuma grupā. Konkursa dalībnieki tika sadalīti piecās vecuma grupās. Manuprāt, žūrijas komisijai bija ļoti grūts uzdevums izvērtēt, kurš jaunais mūziķis konkrētajā vecuma grupā bija vislabākais," uzskata A.Veikšāne.

 

Vairāk nekā 200 dalībnieku

Konkursā Lietuvā Gulbenes mūzikas skolu pārstāvēja vijolniece Beāte Leimane (skolotāja Lūcija Brice), kā arī pianistes Ance Skopane un Amanda Baldone (skolotāja Lidija Musajeva). Kopumā konkursā piedalījās vairāk nekā 200 jaunie izpildītāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Slovēnijas un Uzbekistānas. Bērnu sniegumu vērtēja starptautiska žūrija. Katram dalībniekam bija jāspēlē divi skaņdarbi.

 

Sniegumu vērtē atzinīgi

"Ļoti labi šajā konkursā atkal veicās mūsu mazajai Beātei. Savā vecuma grupā Beāte ieguva "Grand Prix". Arī abu pārējo meiteņu sniegumu žūrija vērtēja atzinīgi. Mazajai Beātei šis gads ir ļoti veiksmīgs, bet šoreiz man ļoti gribas uzslavēt arī Amandu. Viņa visu laiku iet pa pēdām Ancei, kas jau ir guvusi uzvaras un ir veiksmīgi startējusi arī citos konkursos. Amandas sniegumu arī citos konkursos žūrijas locekļi ir novērtējuši atzinīgi. Amanda varbūt ir nedaudz kautrīga, taču viņa ir ļoti apdāvināta un arī šoreiz ir ļoti labi parādījusi sevi," saka A.Veikšāne.

 

Direktore lielu paldies vēlas teikt arī vecākiem par savu bērnu atbalstu.

 

Saņem naudas prēmiju

B.Leimanes skolotāja Lūcija Brice stāsta, ka konkurence bijusi ļoti liela un uzteikti tikai tiešām spilgtākie sniegumi, taču viņām ar Beāti smaidīja veiksme. Par uzvaru priecājas gan skolotāja, gan arī pati mazā māksliniece.

 

"Nospēlēt konkursā nemaz tik grūti nebija, skaņdarbus ar skolotāju jau esam sen apguvušas, atlika vien labi nospēlēt," saka mazā māksliniece.

 

Svētdien Beāte ar skolotāju piedalījās arī laureātu konkursā. Kā "Grand Prix" balvas ieguvēja Beāte saņēma arī naudas prēmiju. Meitene ir nolēmusi krāt naudu lielās vijoles iegādei.

 

"Nedrīkst dzīvot vienai dienai. Ja būs gribēšana, strādāsim, un tad jau būs arī vēl citi panākumi," saka Beātes skolotāja.