Dzirkstele.lv ARHĪVS

Maijā noskaidrots iedzīvotāju viedoklis par ES un Latvijas dalību tajā

Tamāra Ulase

2008. gada 12. jūnijs 11:12

273
Maijā noskaidrots iedzīvotāju viedoklis par ES un Latvijas dalību tajā

2008.gada maijā veiktajā sabiedriskās domas aptaujā par iedzīvotāju uzskatiem par Latvijas dalību ES iegūtie dati liecina, ka pozitīvi Latvijas dalību vērtē 24,2% aptaujāto (aprīlī - 32,6%). Negatīvu attieksmi pauduši 28,8% (aprīlī - 21,2%). Atbildi „ne laba, ne slikta lieta" izvēlējušies 39,6% aptaujas dalībnieku (aprīlī - 41,1%).

"Latvijas dalību ES par „labu lietu" biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, privātajā sektorā nodarbinātie, aptaujātie ar augstiem ienākumiem, Latgalē dzīvojošie. Neitrālu attieksmi - atbildi „ne laba, ne slikta lieta" - biežāk izvēlējušies aptaujātie ar vidējiem ienākumiem un Vidzemē dzīvojošie. Latvijas dalību ES kā „sliktu lietu" biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 55 gadiem, aptaujātie ar pamatizglītību, citu tautību pārstāvji, respondenti ar zemiem vai vidēji zemiem ienākumiem, laukos un Kurzemē dzīvojošie," informē Eiropas Savienības informācijas aģentūras preses sekretāre Dace Apsīte-Plezere.

 

Maijā iedzīvotājiem tika uzdots arī jautājums, kā viņi vērtē Eiropas Savienību kopumā.

 

"Atbildes, ka ES ir „laba lieta" vai „drīzāk laba lieta", snieguši 44,9% respondentu. ES kā „drīzāk sliktu" vai „sliktu lietu" novērtēja 38,4% aptaujāto," stāsta D. Apsīte-Plezere.