Dzirkstele.lv ARHĪVS

Eiropas Savienības informācijas punktu koordinatori tiekas seminārā

Tamāra Ulase

2008. gada 24. aprīlis 10:07

248
Eiropas Savienības informācijas punktu koordinatori tiekas seminārā

Šodien, 2008.gada 24.aprīlī, notiek kārtējā Eiropas Savienības informācijas punktu (ESIP) un Europe Direct informācijas punktu (EDIP) koordinatoru tikšanās. Seminārs notiek Eiropas Savienības mājā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28, sākums plkst. 10:00.

Semināra dalībnieki uzzinās par jaunāko Eiropas Savienībā (ES) un Latvijā, īpaši pievēršot uzmanību Lisabonas līgumam, par ko stāstīs Eduards Bruno Deksnis.

 

"Informācijas punktu koordinatori uzzinās par nesen izveidoto Eiropas bizness atbalsta tīklu, kas Latvijā pārstāvēts Latvijas investīciju un attīstības aģentūrā. Pārstāve no Latvijas Platformas attīstības sadarbībai (LaPAS) stāstīs par ES attīstības sadarbību. Seminārā tiks pārrunāta arī Eiropas dienai - 9.maijam veltīto pasākumu rīkošana," informē Eiropas Savienības informācijas aģentūras preses sekretāre Dace Apsīte.

 

ESIP jau vairāk nekā sešus gadus darbojas 33 publiskajās bibliotēkās visā Latvijā. ESIP mērķis ir radīt plašākas iespējas Latvijas rajonu iedzīvotājiem iepazīties ar aktuālu informāciju par ES. Informācijas punktos ir pieejama dažāda veida informācija un jaunākā literatūra par ES un Latvijas dalību tajā. Papildu informācija
http://www.esia.gov.lv/lat/Eiropas_Savienibas_informacijas_punkti/.

 

"2005.gada pavasarī Eiropas Komisijas izveidotā EDIP tīkla mērķis ir radīt vairākus, visā Latvijā līdzsvaroti izvietotus punktus, lai visiem iedzīvotājiem gan lauku, gan pilsētu teritorijās būtu viegli pieejama informācija, palīdzība un atbildes uz jautājumiem par ES likumdošanu, politiku, programmām un finansējuma iespējām," stāsta D.Apsīte.