Dzirkstele.lv ARHĪVS

Par tautas tiesībām atlaist Saeimu rajonā parakstījušies 586 Latvijas pilsoņi

Diāna Odumiņa

2008. gada 27. marts 11:44

508
Par tautas tiesībām atlaist Saeimu rajonā parakstījušies 586 Latvijas pilsoņi

Gulbenes rajonā Latvijas pilsoņi pagaidām kūtri piedalās parakstu vākšanā, lai ierosinātu grozīt Satversmi tā, lai tautai būtu tiesības atlaist Saeimu. Līdz 25.marta pulksten 12.00 parakstu vākšanā Gulbenes rajonā bija piedalījušies 3,02 procenti no visa rajona vēlētāju kopskaita (19 409 cilvēki) jeb 586 cilvēki.

Gulbenes rajona vēlēšanu komisijas vadītāja Vita Kravale "Dzirksteli" informē, ka visaktīvākie ir Latvijas pilsoņi Druvienas pagastā, kur parakstu vākšanā piedalījušies jau 7,5 procenti no vēlētāju kopskata. Otrie aktīvākie ir Līgo pagastā, kur parakstījušies 5,92 procenti vēlētāju. Lizumā parakstījušies 5,74 procenti no vēlētāju kopskaita.

 

Gulbenē parakstu vākšanā piedalījušies 3 procenti vēlētāju jeb 200 cilvēku.

 

"Dzirkstele", aptaujājot Latvijas pilsoņus, kas vēl nav parakstījušies, bet apliecina vēlmi to darīt, secina - daudzi parakstīšanos atliek uz pēdējo brīdi. Parakstīties nav obligāti jādodas savas dzīvesvietas parakstu vākšanas telpā. To izdarīt var jebkur citur Latvijā, līdzi ņemot derīgu Latvijas pilsoņa pasai. 

 

Vēl līdz 10.aprīlim katrā pašvaldībā, parakstu vākšanas vietā, Latvijas pilsoņiem ir iespēja pievienot savu parakstu, apliecinot piekrišanu idejai, ka tautai ir jādod tiesības atlaist Saeimu. Ja izdosies savākt pietiekami parakstu par šo priekšlikumu, tad būs jādomā par šādu grozījumu ieviešanu Satversmē.

 

Savukārt ar 16.aprīli līdz 15.maijam noritēs otra parakstu vākšana - par izmaiņām Pensiju likumā.

 

"Par šo otru parakstu vākšanu cilvēku interese ir daudz lielāka. Man stāstījuši, ka ļaudis parakstu vākšanas vietās jau tagad apvaicājas, kad varēs parakstīties par lielākām pensijām. Viņi arī vaicā, vai nevar pie reizes parakstīties gan par Saversmes grozījumiem, gan par izmaiņām Pensiju likumā. Vienlaikus parakstīties nav iespējams. Tiek rīkotas divas atsevišķas parakstu vākšanas reizes," saka V.Kravale.