Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbenieši, sakoduši zobus, pacieš neizbraucamos ceļus

Diāna Odumiņa

2008. gada 26. marts 13:34

767
Gulbenieši, sakoduši zobus, pacieš neizbraucamos ceļus

Autovadītāji par neizbraucamiem ceļiem var operatīvi ziņot ceļiniekiem, zvanot uz tālruni 44 72781 vai mobilo tālruni 28663402. Zvanītājam obligāti jānosauc vārds un uzvārds, tikai tad zvanu fiskēs. Valsts akciju sabiedrības "Vidzemes ceļi" Gulbenes 26.ceļu pārvaldē "Dzirkstele" uzzināja, ka ziemas dienestam zvana daudz autovadītāju, taču viņi savas pretenzijas pauž anonīmi, tāpēc šie zvani netiek uzskaitīti. Oficiāli, zvanītājam nosaucot vārdu un uzvārdu, trešdien saņemts tikai viens vienīgs zvans - no Lejasciema puses.

 

 

Ceļinieki brauktuves Gulbenes rajonā no sniega tīrot, taču, snigšanai turpinoties, padarītais drīz vien kļūst nemanāms. To "Dzirkstelei" apstiprina arī SIA "Gulbenes autobuss" direktors Juris Lapsa.

"Es braucu greiderim pa pēdām, bet nevarēju izbraukt. Putina. Ceļiniekus pat nevar vainot, tā ir dabas stihija," stāsta J.Lapsa. Uz brauktuvēm arī esot grūti izmainīties, jo autoceļu malās izveidojušies pamatīgi sniega vaļņi.

J.Lapsa saka, ka pa otrās šķiras autoceļiem rajonā viņa pārstāvētās firmas autobusi vispār nekursē.

"Pa pirmās šķiras autoceļiem kursē daži mūsu autobusi. Aizbrauca uz Rīgu, uz Cēsīm un Preiļiem neaizbrauca," saka J.Lapsa.

Jaungulbenes pagasta padomes priekšsēdētāja Saulcerīte Indričeva "Dzirkstelei" stāsta, ka no savas ģimenes mājas pagalma līdz lielajam autoceļam bridusi pa sniegu, kas bijis līdz ceļgaliem.

"Cilvēki sūdzējās, ka netiek uz darbu. Ceturtdien pagastā vienā ģimenē ir bēru godi. Lūdza, lai notīrām ceļu, lai tiek no bēru sētas līdz kapiem. Divi traktoru, ar kuru vadītājiem pašvaldībai ir līgums, šorīt tīrīja pagasta ceļus, tīrīs arī rīt," saka S.Indričeva. Viņa nobažījusies, ka snigšana turpinās.

Lejasciema pagasta padomes priekšsēdētājs Dainis Švika "Dzirkstelei" saka, ka no pagasta ļaudis kaut kā pa ceļiem tiek uz priekšu, jo tos tīra viens pagasta traktors un pāris privāto traktoru. Taču valsts autoceļos Lejasciemā sniega greideri manījuši pirmoreiz tikai trešdien pulksten 11.00.

Gulbenes meteoroloģiskās stacijas darbiniece Rudīte Vaice "Dzirksteli" informē, ka trešdienas vidū Gulbenē klājā vietā sniega sega vidēji ir 30 centimetru bieza, taču turpina snigt un putināt, tāpēc sniega klājums aug.

"Sniegu sanes, savelk, vietām ir pamatīgas kupenas," saka R.Vaice.