Dzirkstele.lv ARHĪVS

Gulbene grimst sniegā, autosatiksme rajonā apgrūtināta

Diāna Odumiņa

2008. gada 26. marts 09:58

1629
Gulbene grimst sniegā, autosatiksme rajonā apgrūtināta

Trešdienas rīts atnācis ar pamatīgām kupenām, puteni un gluži vai Ziemassvētku noskaņu. Tik daudz sniega visu ziemu nebija redzēts! Gulbenieši melš, ka, vadoties no matērijas nezūdamības likuma, kaut kad paredzētajai sniega normai bija jānobirst no debesīm kā zilam brīnumam. Tas ir noticis. 

Gulbenes meteoroloģiskās stacijas vadītāja Rudīte Vaice "Dzirksteli" informē, ka trešdien no rīta sniega sega uz klaja lauka bija vidēji 26 centimetrus bieza, bet sanesumos pusmetru liela un pat lielāka.

 

"Interesējos par prognozēm, man teica, ka Gulbenē snigs visu trešdienu, snigs arī ceturtdien," saka R.Vaice. Sinoptiķu prognozes liecina, ka sniegs, pat stiprs sniegs mūsu pusē gaidāms vēl ceturtdien. Tikai 28.martā nokrišņi mitēsies, taču laiks pārsvarā būs mākoņains un tikai brīžiem tas skaidrosies. Turpmākajās dienās pamazām arī paaugstināsies gaisa temperatūra, naktī tā vairs būs -3 grādu robežās, dienā sasniegs +2 līdz +7 grādus pēc Celsija. Sestdien, 29.martā, iespējami arī nelieli nokrišņi, taču sniegu jau nomainīs lietus.

 

R.Vaice stāsta, ka naktī uz trešdienu ir brangi snidzis, jo otrdien no rīta Gulbenes rajonā sniega sega bija vidēji tikai astoņus centimetrus bieza, bet trešdien no rīta - vairāk nekā dubultojusies.

 

Trešdien no rīta gaisa temperatūra bija -4 grādi pēc Celsija.

 

Trešdienas rītā arī "Dzirksteles" fotogrāfs Gatis Bogdanovs no savu māju pagalma nevarēja izbraukt pusotru stundu, kamēr nebija no sniega izracis automašīnu. 

 

SIA "Gulbenes autobuss" direktors Juris Lapsa "Dzirkstelei" saka, ka trešdienas rītā neko vēl nevarēja saprast, spēj autobusi rajona ceļos kursēt vai ne. "Dzirksteles" rīcībā ir informācija, ka trešdienas rītā uz darbu Gulbenē neatbrauca daudzi laucinieki, tātad autobusi nekursēja.

 

"Situācija ir ārkārtēja. Ir dabas stihija," saka J.Lapsa.

 

Kāda autobusa pasažiere, kas trešdienas rītā izbrauca no Žīguriem uz Gulbenes pusi, "Dzirkstelei" stāsta, ka vietām āutoceļš no sniega vispār nebija tīrīts. Bija sajūta, ka autobuss brauc pa klaju sniega lauku, nevis ceļu. 

 

Gulbenes ielās satiktie pilsētas labiekārtošanas iestādes strādnieki trešdienas rītā cītīgi tīrīja ietves. Kāds vīrs teica, ka jau naktī savu ietves posmu pilnībā bija notīrījis, bet trešdien no rīta to atkal jau klāj sniega kārta līdz potītēm.

 

Autovadītāji apgalvo, ka tik sniegotus ceļus Gulbenes rajonā neatminas redzējuši.