Dzirkstele.lv ARHĪVS

Bānītī Lieldienu svinētāji knapi sasēda piecos vagonos

Diāna Odumiņa

2008. gada 24. marts 15:52

1347
Bānītī Lieldienu svinētāji knapi sasēda piecos vagonos

 

Pirmajās Lieldienās, svētdien, bānītis, kā jau iepriekš bija izziņots, no Gulbenes uz Papardes staciju veda pasažierus, kas vēlējās svētkus svinēt pie dabas krūts. Sākotnējo plānoto četru vagonu vietā vajadzēja piecus. Arī tajos brīvu vietu neesot bijis.

  “Kopā ar bānīti Lieldienas svinēt brauca aptuveni 170 cilvēku – lielākoties tās bija ģimenes ar maziem bērniem. Starp svinētājiem gulbeniešu bija vismazāk. Lielākoties ar bānīti šajā dienā vizināties bija vēlējušies Gulbenes viesi no Valmieras (divas ģimenes no SOS ciemata), Cēsīm, Balviem, Madonas, Rīgas, Jelgavas, Lubānas un pat no Zviedrijas,” stāsta SIA “Gulbenes – Alūksnes bānītis” mārketinga menedžere Inese Buliņa.

 

Viņa saka, ka Papardes stacijā sniega bijis daudz – līdz ceļgaliem. Svinēšana mežā izdevusies labi. “Saulīte spīdēja, bija silti un jauki,” bilst I.Buliņa.

 

Izklaidēja bānīša viesus paši dzelzceļnieki, viņu bērni, radi un draugi, kas bija iejutušies dažādās ar Lieldienu svinēšanas tradīcijām raksturīgās lomās. “Es pati visu nedēļu šuvu tērpus šim pasākumam – visiem aktieriem. Bija zaļi, burve un citi tēli. Bānīša modes teātris bija pacenties. Bija skaists izgājiens franču stilā ar krāsainiem, puķotiem lietussargiem, kuriem pārklājumu esam veidojuši mēs paši. Kad bānītis piestāja Papardes stacijā, lietussargi bija iesprausti sniegā un gaidīja viesus kā no zems izspraukušies krāsaini pavasara ziedi. Tas bija skaisti. Visi gribēja šos ziedus nofotografēt,” priecājas I.Buliņa.

 

Viņa piebilst, ka šoreiz Lieldienas kopā ar bānīti bija sevišķi izdevušās. Tas ir stimuls arī turpmāk rīkot šādus pasākumus.