Dzirkstele.lv ARHĪVS

Kur nopirkt baltas olas?

Inita Savicka

2008. gada 22. marts 08:00

1479
Kur nopirkt baltas olas?

Lai arī olas maksā dārgāk nekā pagājušajā gadā, tomēr uz Lieldienām cilvēki tās pērk lielākā skaitā nekā parasti. "Dzirksteles" novērojumi ceturtdien liecina, ka visplašākais olu klāsts ir lielveikalā "Elvi".

Veikalos ir baltas olas Veikala "Elvi" prečzine Arta Skopāne "Dzirkstelei" stāsta, ka pircēji var nopirkt ne tikai baltas olas, bet veselīgas pārtikas cienītājiem ir iespēja nopirkt arī paipalu oliņas.

 

"Protams, uz Lieldienām pārdoto olu skaits jūtami palielinās," atzīst A.Skopāne.

 

Veikala "Maxima" sabiedrisko attiecību speciālists Ivars Andiņš "Dzirkstelei" stāsta, ka veikalos "Maxima" pircēji šajās dienās var iegādāties baltas olas. "Tās esam pasūtījuši "Balticovo"", cik vien daudz iespējams.


Bet pircējiem tomēr gribu atgādināt, ka tās veikalos būs ierobežotā daudzumā, jo ražotājs diemžēl tik, cik mūsu veikaliem vajadzīgs, nevar nodrošināt. Katram veikalam ir iedots noteikts skaits. Ja cilvēki redz, tad lai pērk uzreiz un neatliek," saka I.Andiņš.

 

Viņš uzsver, ka veikalos "Maxima", lai arī ierobežotā daudzumā, tomēr baltās olas ir, jo citi veikali tādas vispār nepiedāvā.

 

Lielveikala "Top", kurš atrodas Nākotnes ielā 6, vadītāja Ina Vizule "Dzirksteli" informē, ka bāzē, kurā viņi iepērkot olas, vēl pagaidām nav iespējams iepirkt baltas olas, tāpēc veikals tādas pircējiem uz Lieldienām nevar piedāvāt, bet iespējams, ka situācija var arī mainīties. Savukārt veikalā "Supernetto" darbiniece Aija Čable informē, ka pārdošanā ir tikai brūnās olas, bet balto nav un arī uz Lieldienām nebūs.

 

Vislabākās - lauku olas

Gulbeniete Dace stāsta, ka viņa pirms dažām dienām veikalā "Elvi" uz Lieldienām iegādājusies tieši baltas vistu olas.

 

"Bet par vislabākajām tomēr es atzīstu olas, kuras nākušas no laukiem, nevis pirktas veikalā," saka Dace.

 

Savukārt gulbenieti Valdu neuztrauc, vai veikalos uz Lieldienām ir iespējams nopirkt baltas olas, jo viņa uzskata, ka arī brūnās olas var nokrāsot ļoti skaisti un dažādos toņos.

 

"Iespējams, ka baltās ir vieglā nokrāsot un tās sanāk arī krāšņākas, bet uz šīm Lieldienām esmu jau nopirkusi brūnas olas. Interesantākais un svarīgākais notikums Lieldienās jau ir olu kaujas, un tad krāsai, kādā ir bijusi ola, nav nozīmes," saka Valda.

 

Tatjana Ābeltiņa no Druvienas stāsta, ka viņa olas veikalā nepērk, jo mājās pašiem ir vistas, kuras arī uz Lieldienām jau ir izdējušas olas pietiekamā daudzumā. "Manuprāt, tam nav nozīmes, vai krāsot baltu vai brūnu olu. Svarīgākais jau ir pats krāsošanas process, un, protams, arī olu kaujas," saka T.Ābeltiņa.