Dzirkstele.lv ARHĪVS

Bērzu ielā atļauta tikai vienvirziena satiksme

Diāna Odumiņa

2008. gada 21. marts 08:00

1264
Bērzu ielā atļauta tikai vienvirziena satiksme

Kopš ceturtdienas, 20.marta, Gulbenē, Bērzu ielā, posmā no Rīgas līdz Līkajai ielai ir atļauta tikai vienvirziena satiksme. Par to liecina izvietotās ceļa zīmes.

Gulbenes pilsētas domes izpilddirektors Gvido Stucka "Dzirkstelei" saka: "Ja jauninājums kaut nedaudz uzlabos situāciju pilsētā, tad ir jāpriecājas."

 

Viņš klāsta, ka jāvēro, kā ļaudis saradīs ar vienvirziena Bērzu ielu, kādas alternatīvas radīs satiksmes kustībai. Tad varēs secināt, kā tas iespaidojis automašīnu plūsmu citās Gulbenes ielās un vai tas kādam būs radījis sarežģījumus.

 

"Ja būs signāli, ka ar to ir par maz, tad trupināsim ierobežot satiksmes kustību pilsētas centrā," piebilst G.Stucka.

 

Ierosme par vienvirziena kustības noteikšanu nākusi no tuvumā esošo banku darbiniekiem.

 

"Šajā ielas posmā ir "saaudzis" daudz banku. Baņķieri aicināja pilsētas domi domāt par to, lai viņu klienti varētu netraucēti piebraukt šajā vietā. Bija novērots, ka tur satiksmē veidojas sastrēgumi. Pirms šajā vietā sāka darboties bankas, droši vien vajadzēja domāt, kā tur varēs piebraukt klienti. Noticis ir otrādi. Vispirms sāk strādāt banka, pēc tam secina, ka klienti nevar tai piebraukt klāt," saka G.Stucka.

 

Viņš piebilst, ka Bērzu un Rīgas ielas krustojums ir iekļauts regulējamo ielu projektā. Nav izslēgts, ka reiz tur tomēr novietos luksoforu, kā tas ir iecerēts. Pagaidām tam finansējuma nav, ja investīcijas tikšot rastas, tad, iespējams, Bērzu ielai ar laiku vairs nevajadzēs vienvirziena ielas statusu.

 

Tātad tagad satiksme pa Bērzu ielu plūst uz leju no Rīgas līdz Līkajai ielai un tālāk - abos virzienos pa to.