Dzirkstele.lv ARHĪVS

Labdarības projektā „Dāvā Sapni!" kopumā savākti 54 111 Ls

Tamāra Ulase

2008. gada 4. marts 10:28

838
Labdarības projektā „Dāvā Sapni!" kopumā savākti 54 111 Ls

Ar lieliskiem panākumiem ir noslēgusies labdarības akcija „Dāvā sapni!" - kopumā savākti 54 111 Ls. Par saziedoto naudu piepildīti 11 nedziedināmi slimu bērnu sapņi un aizvadītas trīs bezrūpīgas dienas bērnu un ģimeņu atpūtas nometnē Jūrmalā.

Nauda tika vākta divos veidos - interneta portālā www.ziedot.lv ( 41 266 Ls), kā arī apvienības aptieka1 izvietotajās ziedojumu kastītēs, kurās iedzīvotāji un arī paši farmaceiti bija kopumā saziedojušas 12 845 Ls. Alūksnes Lielās aptiekas atsaucīgie apmeklētāji „Dāvā sapni!" saziedojuši 182,05

 

„Iedzīvotāju atsaucība ir bijusi fantastiska un mēs varam tikai priecāties par to, cik daudz laba par kopīgi savākto naudiņu mums jau ir izdevies un vēl būs iespēja izdarīt," saka viena no projekta iniciatorēm, Šveices farmācijas kompānijas Mepha Baltic izpilddirektore Agita Lazdiņa.

 

"Šobrīd par saziedotajiem līdzekļiem jau realizēti 11 bērnu sapņi un 29.februārī Jūrmalā, viesnīcā Baltic Beach hotel, tika atklāta arī specializēta trīs dienu nometne slimajiem bērniem un viņu ģimenēm. Nometnē bērni kopā ar ģimenēm atpūtās, izbaudīja SPA procedūras, piedalījās dažādās radošās darbnīcās, savukārt vecāki paralēli apmeklēja arī psihologu un citu speciālistu lekcijas," stāsta „Dāvā sapni!” koordinatore Elīna Timermane.  Biedrība par saziedoto naudu plāno iegādāties mājas mākslīgās plaušas ventilācijas aparātu skābekļa aparātu, pulsa oksimetru, kā arī papildināt smilšu terapijas kastes arsenālu- rotaļlietas.

 

„Pēdējos gados diagnozes kļūst arvien sarežģītākas un pie mums nonāk arvien vairāk bērnu ļoti smagos stāvokļos, un visi šie aparāti nepieciešami viņu dzīvības funkciju uzturēšanai. Savukārt smilšu terapijas laikā ar dažādu rotaļu figūriņu palīdzību bērni mācās izteikt sevi, un šādi ārsts var redzēt, kā bērns jūtas un kā viņam palīdzēt," slimo bērnu un biedrības vajadzības skaidro Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja dr.Anda Jansone.