Dzirkstele.lv ARHĪVS

Līdaku makšķerēšanas sacensībās neveicas

Evita Brokāne

2007. gada 13. novembris 10:32

1123
Līdaku makšķerēšanas sacensībās neveicas

Alūksnes ezerā 10.novembrī notika Alūksnes pilsētas domes un Jaunalūksnes pagasta padomes pašvaldību kopīgās iestādes "Alja" rīkotās spiningošanas sacensības "Rudens līdaka Alūksnes ezerā 2007". Uz tām bija devušies arī gulbenieši Dzintars Salmiņš un Artūrs Divre, tiesa, viņiem šajās sacensībās neveicās.

Ne vienam, ne otram makšķerniekam diemžēl neizdevās noķert nevienu zivi. A.Divre spriež, ka par iemeslu tam varētu būt bijuši arī sliktie laika apstākļi. Arī citiem sacensību dalībniekiem šoreiz nav diez ko veicies, daudzi tāpat kā Gulbenes makšķernieki palika bešā.

 

Artūram gan šīs bija arī pirmās sacensības. Viņš ar makšķerēšanu aizraujas apmēram pusotru gadu, visvairāk viņam patīk tieši spiningošana. Līdz šim lielākā noķertā līdaka ir bijusi apmēram 3 kilogramus smaga.

 

Alūksnes ezerā sacensībās kopumā piedalījās 54 dalībnieki. Lielākās līdakas no ezera izvilinājuši Andrejs Volbergs (3,680 kilogrami), Edijs Praznicāns (1,980 kilogrami) un Rolands Vendiņš (1,780 kilogrami). Kopējais smagākais loms - 6,100 kilogrami - bija E.Praznicānam.

 

Sacensību galvenais tiesnesis Igors Zvejnieks norāda, ka makšķerniekiem ir dažādi vērtējumi, kādēļ sacensībās nav veicies. Daži arī esot teikuši, ka ezerā nav zivju, taču lielākoties visi vainojuši sliktos laika apstākļus. Šoreiz gan esot bijis vairāk spiningotāju nekā pērn. Viena trešdaļa bija iebraucēji, pārējie - vietējie. Tieši vietējie bija tie, kas apliecināja, ka zivis tomēr var izvilkt - tātad ir labi jāpārzina ezers.

 

Atsevišķi tika vērtēti arī lielākie asari. 1,120 kilogramus smagu asari izvilka Juris Baltais, E.Praznicāna asara svars bija 0,440 kilogrami, bet trešais lielākais asaris bija 0,300 kilogramus smags un to izvilka Inese Koluškina, kas bija vienīgā sieviete starp vīriem.

 

Uzvarētāji tika pie vērtīgām balvām. Speciālās balvas saņēma arī jaunākais spiningotājs, neveiksmīgākā voblera īpašnieks un neveiksmīgākās pavadiņas īpašnieks.