Dzirkstele.lv ARHĪVS

Galgauskas bērni apgūs mākslas pamatus

Evita Brokāne

2007. gada 10. septembris 11:41

1782
Galgauskas bērni apgūs mākslas pamatus

Galgauskas pamatskolā pagājušajā nedēļā darbu sāka Gulbenes mākslas skolas klase, kurā mākslas zinības apgūs 16 bērni.

Galgauskas mākslas klasē bērniem savus sapņus un fantāzijas dažādos materiālos palīdzēs izpaust skolotājas Rudīte Liepiņa un Liene Silauniece.

 

"Klase Galgauskā nevarētu darboties bez pašvaldības un Galgauskas pamatskolas atbalsta. Prieks ir arī par bērniem, kas izrādījuši ieinteresētību mācīties mākslas skolā," teica mākslas skolas direktore Silvija Šķipsna.

 

Galgauskā bērni varēs apgūt zīmēšanu, gleznošanu, kompozīciju, mākslas valodas pamatus, kā arī darbu materiālā.

 

"Prieks, ka šajā klasē mācīsies tik daudz bērnu, ceru, ka tikpat kupls pulciņš arī turpinās mācības līdz galam," pauda skolotāja R.Liepiņa.

 

Arī vecāki, kas kopā ar bērniem bija ieradušies uz mākslas skolas klases svinīgo atklāšanu, bija priecīgi par iespēju savus bērnus izglītot mākslas skolā turpat savā pagastā.

 

"Mācības notiek pēc skolas, turklāt diezgan ilgi. Būšu daudz drošāka, ka bērns būs tepat tuvumā, nevis brauks uz Gulbeni. Esmu pateicīga skolotājiem par šādu iespēju. Manai meitai ļoti patīk zīmēt, bet man ir svarīgi, lai viņa var realizēt savus sapņus," teica kāda mamma.

 

Galgauskas skolas direktore Iveta Dzene ir novērojusi, ka bērniem patīk zīmēt un radoši darboties. Viņa secināja, ka šī Galgauskas skolas bērniem būs iespēja meklēt savu nišu, kur darboties.

 

Gulbenes mākslas skolai klases ir jau arī Lejasciemā un Jaungulbenē. Kopumā skolā šogad mākslas patiesības un prasmes tās radoši pielietot apgūs 187 audzēkņi. Skolā šogad strādās 14 pedagogi. Pedagogu pamatsastāvam ir piepulcējušās Valda Vorza un Liāna Zučika.

 

"Skola šogad turpinās veidot veiksmīgu pieredzi - apgleznosim sienu Rīgas ielā, kā arī piedalīsimies konkursos un veidosim radošos darbu izstādes. Priecājamies arī par saviem bijušajiem audzēkņiem, piemēram, Daci Dangu, kas šogad iestājusies Rīgas lietišķās mākslas vidusskolā," saka S.Škipsna.

 

Pagājušā gada rudenī mākslas skola saņēma arī uzaicinājumu piedalīties Ēģiptes kultūras ministrijas organizētajā konkursā "Ēģipte bērna acīm".

 

"Konkursā visas pasaules bērni zīmējumos un gleznojumos tika aicināti paust savus priekšstatus un zināšanas par Ēģipti. Gulbenieši uz Ēģipti aizsūtīja deviņus dažādās tehnikās darinātus darbus. Jaunā mācību gada pirmajās dienās skola saņēmusi pateicību par dalību konkursā un ziņu, ka Sanda Medniece par darbu "Ornaments" (skolotāja Daiga Kaufmane) un Emīls Galvans par darbu "Mans sapnis par Ēgipti" (skolotāja Mairita Ķuze - Nakoskina) ieguvuši zelta medaļas, savukārt Laura Igaviņa par darbu "Dievietes" un Ilva Ritmane par darbu "Augu motīvs" (abām - skolotāja M.Ķuze - Nakoskina) ieguvušas sudraba medaļas," stāsta mākslas skolas direktores vietniece Sandra Dikmane.

 

Nākamā gada pavasarī mākslas skolai ir plānota akreditācija.