Dzirkstele.lv ARHĪVS

Maizes dienā godā ceļ maizi

Malda Ilgaža

2007. gada 4. septembris 11:32

1633
Maizes dienā godā ceļ maizi

Rankas pagasta zemnieku saimniecībā "Ķelmēni" notika trešais Karjeras dienu pasākums Maizes diena, kurā piedalījās Krišjāņa Valdemāra pamatskolas komanda, kas bija aktīva arī Piena un Medus dienā.

Skolēni kopā ar pedagogiem Herundu un Jāni Zušiem, Lauksaimnieku biedrības Gulbenes biroja vadītāju Mudīti Motivāni, rajona lauksaimniecības konsultāciju biroja speciālistiem un Karjeras dienu rīkotājiem - Jaunā zemnieku kluba pārstāvjiem - iepazinās ar "Ķelmēnu" maizes ceptuves darbību, kā arī prezentēja jaunu produktu, piedalījās dažādās atrakcijās un konkursos.

 


Ar ceptuvē ražoto produkciju Maizes dienas dalībniekus iepazīstināja "Ķelmēnu" saimnieks Juris Paulovičs.

 

Viņš pastāstīja par bioloģisko graudu audzēšanu, iepazīstināja ar lauksaimniecības tehniku, kas izmantojama labības novākšanai, un graudu pirmapstrādi, līdz tie nonāk dzirnavās un pēc tam - ceptuvē. Tika izrādīta arī jaunā graudu kalte, dzirnavas un automatizētā miltu padeves līnija uz ceptuvi, runāts par nākotnes iecerēm.

 

"Pārliecinājāmies, ka Juris par maizi zina absolūti visu. Viņš ne tikai izskaidroja maizes cepšanas tehnoloģiju, bet arī ieteica, kad kādu maizi labāk ēst, pēc kādiem kritērijiem to vērtēt un tamlīdzīgi," stāsta M.Motivāne.

 


Karjeras dienu pasākuma noslēgums notika Jelgavā. Kļuva zināms, ka mūsu rajona komanda 21 komandas konkurencē ir ieguvusi godpilno 2.vietu.