Dzirkstele.lv ARHĪVS

Beļavā rekonstruē sporta laukumu un izvieto stendu

Malda Ilgaža

2007. gada 3. septembris 19:54

1350
Beļavā rekonstruē sporta laukumu un izvieto stendu

Beļavas pagastā pie Krišjāņa Valdemāra pamatskolas, kas atrodas Beļavas muižas pilī un ir kultūrvēsturisks objekts, šomēnes tika izvietots vispusīgs informatīvais stends.

Lai Latvijā veidotu vienotu tūrisma informācijas sistēmu, līdzīgi stendi Tūrisma attīstības aģentūras projekta norises laikā tika izvietoti arī citviet Latvijā.

 


Stendā ikvienam interesentam iespējams gūt informāciju par Beļavas pils vēsturi. Tajā izvietotas krāšņas fotogrāfijas, kurās var izsekot līdzi pils ārējā izskata maiņai, kā arī Latvijas karte un rajona tūrisma objektu uzskaite.

 


Krišjāņa Valdemāra pamatskolas direktore Ērika Ivanova atzinīgi vērtē stendu.

 


Šobrīd pie skolas aktīvi notiek arī sporta un atpūtas zonas rekonstrukcija un renovācija atbilstoši jau agrāk izstrādātajam projektam.

 


"Sporta laukums atrodas blakām brīvdabas estrādei, tāpēc rakstījām vienotu projektu. Rekonstrukciju un renovāciju pēc iepirkuma procedūras veic firma no Gulbenes. Sadarbības līgumā ir paredzēts, ka darbus pabeigs septembra vidū. Tiks iekārtoti divi laukumi pludmales volejbolam, no jauna izveidots skrejceļš un celiņš tāllēkšanas sektorā, kā arī uzklāts bruģis basketbola laukumam," stāsta Ē.Ivanova.

 


Projekta kopējās izmaksas ir 11 tūkstoši latu. Līdzekļi projektam piešķirti no 200 000 latu summas, ko valsts atvēlējusi katrai Gulbenes rajona pašvaldībai tās infrastruktūras sakārtošanai, veidojot vienotu novadu.

 


Direktore stāsta, ka šobrīd notiek iepirkuma procedūra jaunas sporta halles izbūvei. Konkursam jau ir pieteikušās četras firmas. Jaunā sporta zāle atradīsies parkā netālu no skolas. Projekts ir izstrādāts arī informācijas centram - muzejam.